Με διπλή γραμμή η Ν.Δ. απέναντι στις Πρέσπες

Με διπλή γραμμή η Ν.Δ. απέναντι στις Πρέσπες08.02.2019Πρόσωπα

Με δύο γραμμές στην αντιμετώπιση της επικυρωμένης πλέον Συμφωνίας των Πρεσπών εμφανίζεται η Ν.Δ.

Από τη μια μεριά, στελέχη όπως ο Κώστας Κυρανάκης και ο Αδωνις Γεωργιάδης δηλώνουν ότι δεν αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως Βόρεια Μακεδονία. Στον αντίποδα, βρίσκονται άλλα «γαλάζια» στελέχη, όπως ο καθηγητής Αγγελος Συρίγος, που συμπεριφέρονται ηττοπαθώς και καταπίνουν τα τετελεσμένα.

Ο αντιπρόεδρος

της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική συνέντευξή του ανέφερε πως ο ίδιος δεν θα αποκαλέσει ποτέ Βόρεια Μακεδονία τα Σκόπια.

Το γεγονός αυτό μάλιστα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει λόγο για «μείζον ζήτημα» για τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και καλεί τον πρόεδρο της Ν.Δ. να ξεκαθαρίσει «χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές» αν η θέση του κ. Γεωργιάδη είναι και θέση της Ν.Δ. «Κατανοούν άραγε τις συνέπειες για την εξωτερική πολιτική της χώρας; Κατανοούν τους κινδύνους που θα μπορούσαν να υπάρξουν για τη χώρα μας σε άλλα ανοιχτά μέτωπα;» τονίζει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου.

Σημειώνεται πάντως ότι πρώτος είχε ασκήσει κριτική ο Γιάννης Ραγκούσης στο ίδιο τηλεοπτικό πάνελ με τον Αδωνι Γεωργιάδη, μιλώντας για μείζον ζήτημα που αφορά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πηγές της Ν.Δ. μιλούσαν για θράσος του ΣΥΡΙΖΑ να ζητάει τα ρέστα, καθώς «αυτοί στο εξής θα αποκαλούν Μακεδόνα πρωθυπουργό τον κ. Ζάεφ».

Σε αντιδιαστολή πάντως με τους Αδωνι Γεωργιάδη και Κώστα Κυρανάκη, ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Αθηνών (και σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη) Αγγελος Συρίγος δήλωσε ότι κατανοεί συναισθηματικά όσους δεν μπορούν να αποκαλούν τη γειτονική χώρα Βόρεια Μακεδονία, ωστόσο πρόσθεσε ότι η χώρα δεσμεύεται από μια διεθνή συνθήκη και το κόστος απεμπλοκής από αυτή θα είναι μεγάλο.

Προφανώς ο κύριος καθηγητής δεν αντιλαμβάνεται ότι είναι άλλο η διδασκαλία στα αμφιθέατρα και άλλο ο στίβος της πολιτικής, που χαρακτηρίζεται από την ανάγκη διεκδίκησης, ειδικά όταν διακυβεύεται το εθνικό συμφέρον...

Keywords
Τυχαία Θέματα