Αρωμα σκανδάλου στην ΕΛ.ΤΑ. Courier

Αρωμα σκανδάλου στην ΕΛ.ΤΑ. Courier08.02.2019Παρασκήνιο

Σοβαρή καταγγελία για πανάκριβη μετεγκατάσταση των γραφείων, με 24 (!!!) ενοίκια μπροστά

Στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας βρίσκονται ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και η διοίκηση της ΕΛ.ΤΑ. Ταχυμεταφορές (ΕΛ.ΤΑ. Courier), θυγατρικής των Ελληνικών Ταχυδρομείων, με αφορμή καταγγελίες εργαζομένων. Ερώτηση, η οποία στρέφεται και κατά του προέδρου της ΕΛ.ΤΑ. Courier

και υποψήφιο δήμαρχο Πεντέλης Αντώνη Φειδοπιάστη κατέθεσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας, Αδωνις Γεωργιάδης και Βασίλης Οικονόμου.

Στην ερώτηση αναφέρεται πως «σύμφωνα με καταγγελίες, οι “κολλητοί” φίλοι του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκου Παππά, ο πρόεδρος κ. Αντώνης Φειδοπιάστης, ο CEO κ. Δημήτρης Αποστολάκος και ο γενικός διευθυντής κ. Παναγιώτης Πανάγος, προγραμμάτισαν τη μετεγκατάσταση της εταιρίας σε νέο κτίριο στην Αγία Παρασκευή, πληρώνοντας οι υπερφορολογημένοι Ελληνες πολίτες ενοίκια δύο ετών. Επίσης, οι εν λόγω καταγγελίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο τεχνικό έργο (αξίας περίπου 1.000.000 ευρώ) κατατμήθηκε - κάτι που απαγορεύεται».

Επιπροσθέτως, οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως «ο πρόεδρος των ΕΛ.ΤΑ. Courier και υποψήφιος δήμαρχος με τον ΣΥΡΙΖΑ με τον συνδυασμό “Νέοι Ανθρωποι - Νέα Αρχή” στον Δήμο Πεντέλης κ. Αντώνης Φειδοπιάστης προσφέρει και θέσεις εργασίας στα ΕΛ.ΤΑ. Courier, μέσω εταιριών όπως είναι η Mediatel και η ONEX, προκειμένου να μην εμφανίζονται ως προσλήψεις - συμβάσεις στην ίδια την εταιρία. Τέλος, η εμπορική διευθύντρια των ΕΛ.ΤΑ. Courier, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Ζήνα Στεφανίδη, κατέχει διευθυντική θέση -με υψηλό μισθό που πληροφορίες λένε πως αγγίζει και ξεπερνά τα 3.000 ευρώ τον μήνα-, τη στιγμή που οι διευθυντικές θέσεις/θέσεις ευθύνης απαιτούν τουλάχιστον πτυχίο ΑΕΙ και άλλα προσόντα που, σύμφωνα με τις καταγγελίες, η κυρία δεν διαθέτει». Για όλα τα ανωτέρω ζητούν απαντήσεις από τον αρμόδιο υπουργό, καθώς και τα έγγραφα που αποδεικνύουν τα λεγόμενά του.

Οι βουλευτές ζητούν να τους δοθούν τα πρακτικά της συνεδρίασης στην οποία κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ο κ. Φειδοπιάστης και ερωτούν αν αληθεύει ότι οι περισσότεροι συμβασιούχοι είναι από τον Δήμο Πεντέλης, όπου είναι υποψήφιος δήμαρχος ο πρόεδρος της ΕΛ.ΤΑ. Courier Αντώνης Φειδοπιάστης.

Keywords
Τυχαία Θέματα