Διαλύεται σήμερα η Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ., αν διαγραφεί ο Θ. Παπαχριστόπουλος

Διαλύεται σήμερα η Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ., αν διαγραφεί ο Θ. Παπαχριστόπουλος08.02.2019Πρόσωπα

Στη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛ. οδηγεί μοιραία η αρνητική εισήγηση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής...

...αν φυσικά τηρήσει τον λόγο του ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και παραδώσει την έδρα του, και βεβαίως αποχωρήσει εν συνεχεία και ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος κανονικά τον διαδέχεται. Η γνωμοδότηση του συμβουλίου είναι σαφής και δεν αφήνει περιθώριο παρερμηνειών.

Χωρίς τους πέντε

εκλεγμένους με το κόμμα του βουλευτές, ο Πάνος Καμμένος θα μείνει χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα και θα απολέσει τα προνόμια του αρχηγού, καθώς και τις διευκολύνσεις, όπως οι μετακλητοί, τα γραφεία και οι αστυνομικοί. Απομένει, βεβαίως, η επικύρωση της γνωμοδότησης στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, που θα λάβει και την οριστική απόφαση.

Ο Τ. Κουίκ

Αν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος υλοποιήσει (αυτήν τη φορά...) τη δέσμευσή του και παραδώσει σήμερα την έδρα του, και αν όταν την παραλάβει ο Τέρενς Κουίκ ανεξαρτητοποιηθεί και εκείνος, τότε ο Πάνος Καμμένος θα ακολουθήσει τη μοίρα του Σταύρου Θεοδωράκη και θα μείνει χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Βουλή.

Βέβαια, οι εξελίξεις μπορεί να επισπευθούν ακόμη περισσότερο, εάν ο κ. Καμμένος αποφασίσει τελικά να διαγράψει σήμερα το πρωί τον κ. Παπαχριστόπουλο, όπως δημόσια δήλωσε χθες, μετά τη συνεδρίαση-φαρσοκωμωδία της ετοιμοθάνατης Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Η συνάντηση ήταν σύντομη και το κλίμα πένθιμο, με τους δύο άνδρες Καμμένο και Παπαχριστόπουλο να μην ανταλλάσσουν κουβέντα.

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε αργά χθες το απόγευμα η όχι και ιδιαιτέρως... ερμηνεύσιμη δήλωση του Νίκου Βούτση, ότι υπάρχει σήμερα «μια ολόκληρη μέρα έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί θέμα» και πως «υπάρχει το χρονικό διάστημα να θεραπευτούν τα πράγματα». Η λογική λέει ότι δύσκολα θα βρεθεί διέξοδος για να διασωθεί ο κ. Καμμένος, ωστόσο σε αυτήν τη... Βουλή ποτέ δεν ξέρεις.

Αργά χθες το βράδυ ο κ. Καμμένος με ανάρτηση στο twitter επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στοχοποίησε τα πρώην στελέχη του. «Αύριο η τελευταία πράξη του πρωτοφανούς κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος για τη Δημοκρατία μας, με εθνική προδοσία της Μακεδονίας από την κυβέρνηση της αποστασίας των αχάριστων» έγραψε.

Keywords
Τυχαία Θέματα