Απόψε ολοκληρώνεται το εθνικό έγκλημα με τη Μακεδονία

Απόψε ολοκληρώνεται το εθνικό έγκλημα με τη Μακεδονία08.02.2019Βουλή

Υπερψηφίζεται το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, το τελευταίο βήμα για τη μετονομασία του κρατιδίου

Γράφεται σήμερα η τελευταία πράξη της επικίνδυνης για τη χώρα μας Συμφωνίας των Πρεσπών, με την κυβέρνηση, από κοινού με τους έξι «προθύμους», να επιχαίρει, υπερψηφίζοντας το κατάπτυστο πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων

στο ΝΑΤΟ, που αποτελεί και το τελευταίο σκαλοπάτι για να μετονομαστεί η χώρα σε «Βόρεια Μακεδονία».

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών το πρωτόκολλο πήρε το πρώτο «ναι», καθώς το ενέκριναν οι συριζαίοι και οι «γνωστοί άγνωστοι» Γιώργος Μαυρωτάς και Σπύρος Δανέλλης. Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε, με τον Γιώργο Κουμουτσάκο της Ν.Δ. να χαρακτηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών «ετεροβαρή», καθώς η γείτονα ήδη έχει οφέλη μπαίνοντας στο ΝΑΤΟ, αλλά η Ελλάδα δεν έχει τίποτα χειροπιαστό να κερδίσει.

Ο δε Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ανοιχτά ότι νιώθει χαιρεκακία ακούγοντας τον Πάνο Καμμένο να αποκαλεί τους συριζαίους προδότες. «Προδοσία δεν κάνατε, προδότες δεν είστε, αλλά κάνατε τεράστια ζημιά στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.
«Λέμε “όχι” στη Συμφωνία των Πρεσπών και η συνέπεια λέει “όχι” και στο πρωτόκολλο» είπε ο εισηγητής της ΔΗ.ΣΥ. Ανδρέας Λοβέρδος, ξεκαθαρίζοντας πως η άλλη πλευρά δεν έδωσε καμία «υποσχετική καλής συμπεριφοράς», επικαλούμενος τη δήλωση Ζάεφ «ας φέρουμε την Ευρώπη στη Μακεδονία».

Οσο για την κυβέρνηση, που ειρήσθω εν παρόδω μέχρι πριν από λίγα χρόνια σήκωνε παντιέρα κατά του ΝΑΤΟ, υπεραμύνθηκε της συμφωνίας, κόβοντας μάλιστα το κεφάλι της για τις δήθεν... αγαθές προθέσεις των Σκοπιανών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν ρήτρες εθνικού συμφέροντος σε περίπτωση παραβίασης της συμφωνίας από τα Σκόπια, που είναι έτοιμα για ένταξη στην Ε.Ε., όπως είπε περιχαρής. Πρόσθεσε, μάλιστα, με νόημα ότι τα Σκόπια θα γίνουν επισήμως το τριακοστό μέλος του ΝΑΤΟ, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα στείλει το επικυρωτήριο έγγραφο στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η τελική μάχη, πάντως, θα δοθεί σήμερα το βράδυ με την αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια και στη συνέχεια την ψηφοφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα