Κόβεται στα δύο αύριο η χώρα

Κόβεται στα δύο αύριο η χώρα08.02.2019Ρεπορτάζ

Με αποκλεισμό των Τεμπών κορυφώνουν τον αγώνα οι αγρότες

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους (κυρίως τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό ή έστω τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και με τους συναρμόδιους υπουργούς) παραμένουν οι αγρότες σε όλη τη χώρα προχωρώντας σε μπλόκα σε πολλά σημεία των εθνικών οδών. Μάλιστα, οι κινητοποιήσεις αναμένεται να κορυφωθούν αύριο, καθώς οι αγρότες της Νίκαιας αναμένεται να αποκλείσουν τα Τέμπη.

Χθες το πρωί αγρότες της Αργολίδας συγκεντρώθηκαν στο χωριό

Ανυφί έπειτα από πρόσκληση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου της περιοχής και παρατάχθηκαν στη νέα εθνική οδό Ναυπλίου - Μυκηνών - Κορίνθου. Οι αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα παρέμειναν στο πλάι της Εθνικής οδού χωρίς να αποκλείσουν κανένα ρεύμα. Συμβολικό αποκλεισμό για μία ώρα της εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών, στο ύψος του Αιγίου, έκαναν επίσης χθες το απόγευμα οι αγρότες της Αιγιάλειας, ζητώντας από την κυβέρνηση να προγραμματιστεί άμεσα συνάντηση προκειμένου να θέσουν το πλαίσιο των αιτημάτων τους.

Η κορύφωση των κινητοποιήσεων έρχεται αύριο, καθώς οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας προτίθενται να προχωρήσουν στον αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης στις σήραγγες των Τεμπών, με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα. Οι αγρότες του συγκεκριμένου μπλόκου έχουν κλείσει εδώ και δέκα ημέρες την εθνική οδό στον κόμβο της Νίκαιας, ωστόσο η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παράπλευρους δρόμους. Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο επέρριψε την ευθύνη στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν έχει γίνει συνάντηση με τους αγρότες. «Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη που δεν συναντιέται μαζί μας για να δώσει λύσεις στα προβλήματα. Αυτή μας βγάζει στον δρόμο με την πολιτική της και αυτή κλείνει τους δρόμους» τόνισε ο κ. Μαρούδας.

Στη Θεσσαλονίκη αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής του Λαγκαδά βρίσκονται στον κόμβο Δερβενίου και έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στη δεξιά πλευρά του δρόμου, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων, ωστόσο το μπλόκο παρουσιάζει μεγάλη δυναμική και δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του οδοστρώματος.

Στην κεντρική Μακεδονία οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα, χωρίς αποκλεισμό δρόμων. Συγκεκριμένα, στις Σέρρες το αγροτικό μπλόκο παραμένει στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, όπου έχουν παραταχθεί 50 τρακτέρ.

Στην Ημαθία αγρότες έχουν παραταχθεί με 15 τρακτέρ στον κόμβο της Κουλούρας και επιπλέον 20 στην Εθνική Οδό Βέροιας - Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας. Μπλόκο παραμένει και στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου, όπου υπάρχουν 20 τρακτέρ. Στην Πιερία αγρότες παραμένουν στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου και στην ΠΕΟ Κατερίνης - Θεσσαλονίκης.

Στον χορό των κινητοποιήσεων αναμένεται να μπουν και οι αγρότες της Κέρκυρας, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νησιού. Μάλιστα για σήμερα το πρωί έχει αποφασιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο του νησιού, με βασικό αίτημα τις τοπικές αγροτικές επιδοτήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα