ΜΑΤωμένοι πλειστηριασμοί!

ΜΑΤωμένοι πλειστηριασμοί!08.03.2018Ρεπορτάζ

Σοβαρά επεισόδια με χημικά και τραυματισμούς πολιτών και αστυνομικών χθες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Από άγρια επεισόδια σημαδεύτηκε η χθεσινή συγκέντρωση έξω από συμβολαιογραφείο (στην οδό Καποδιστρίου) μελών της Λαϊκής Ενότητας και του κινήματος «Δεν πληρώνω», που διαμαρτύρονταν για τη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Το φιτίλι της έντασης άναψε όταν οι διαδηλωτές

επιχείρησαν να μπουν μέσα στο συμβολαιογραφείο. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που περιφρουρούσαν το κτίριο απώθησαν τους συγκεντρωμένους χτυπώντας τους με κλομπ, ενώ προχώρησαν και σε εκτεταμένη χρήση χημικών για να απομακρύνουν το πλήθος από το σημείο.

«Οχι μόνο απώθησαν τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν, αλλά έριξαν και χημικά σε στενό δρόμο, τα οποία προκάλεσαν έντονα αναπνευστικά προβλήματα στους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις διαδηλωτές: ο Αλκης Αντωνιάδης και ο Κώστας Σερεβέτας, στελέχη της ΛΑ.Ε., και η Δέσποινα Θανοπούλου, μέλος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών» σημείωνε σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα.

Για τα επεισόδια, όπως έγινε γνωστό χθες το απόγευμα, σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. διέταξε τη διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης για να εξεταστεί αν υπάρχουν ευθύνες των αστυνομικών. Νωρίτερα, μπλόκο σε συμβολαιογραφικό γραφείο που στεγάζεται σε κτίριο επί της Σταδίου πραγματοποίησαν δεκάδες μέλη του ΠΑΜΕ, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και «Εμπρός, λαέ, ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ' του λαού το βιος».

Αγριες μάχες σώμα με σώμα στην Τσιμισκή

Ξύλο και χημικά έπεσαν χθες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια κινητοποίησης για την αποτροπή πλειστηριασμού που βρισκόταν σε εξέλιξη σε συμβολαιογραφικό γραφείο στη συμβολή των οδών Ιωνος Δραγούμη και Τσιμισκή.

Τα μέλη του Συντονιστικού των Συλλογικοτήτων επιχείρησαν να προσεγγίσουν το γραφείο γνωστής συμβολαιογράφου, η οποία ανέλαβε να φέρει εις πέρας τον πλειστηριασμό δύο ακινήτων στην Καλαμαριά και τη Θέρμη μόλις λίγες ώρες μετά την απόφαση του Συλλόγου των Συμβολαιογράφων για μη συνέχιση της αποχής τους. Μπροστά από το γραφείο είχαν παραταχθεί άνδρες των ΜΑΤ που δεν επέτρεπαν στους διαμαρτυρόμενους να περάσουν, με αποτέλεσμα να απωθηθούν, να δημιουργηθεί ένταση και να γίνει χρήση χημικών. Ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα, ενώ αναφέρθηκαν μικροτραυματισμοί και από τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με τη συντονίστρια της ΛΑ.Ε. Θεσσαλονίκης Χριστίνα Σουλτανίδου, «το κίνημα δεν θα επιτρέψει να γίνει ούτε ένας ηλεκτρονικός πλειστηριασμός. Ζητάμε από τους συμβολαιογράφους να μη γίνουν συμμέτοχοι στο έγκλημα κατά του ελληνικού λαού» σχολίασε στη «δημοκρατία». Στο σημείο βρέθηκε και ο Αριστείδης Β. που διατηρεί κατάστημα στη Θεσσαλονίκη και χθες το ακίνητό του εκπλειστηριαζόταν στην Αθήνα για χρέη σε τράπεζα. «Αναγκάστηκα να εγγυηθώ για λογαριασμό της εταιρίας μου και τώρα χάνω το μαγαζί μου» λέει στη «δημοκρατία». «Συμμετέχω σε κάθε αντίδραση του συντονιστικού. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» συμπληρώνει.

Εξι αστυνομικοί νοσηλεύονται στο 424 ΓΣΝ για εξετάσεις, ενώ όσοι άνδρες ήταν στο σημείο έχουν μικροεκδορές, σύμφωνα με την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η οποία θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Β. Στολάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα