Το δηλητήριο θα ρίξει φως στο κατασκοπικό θρίλερ!

Το δηλητήριο θα ρίξει φως στο κατασκοπικό θρίλερ!08.03.2018Ειδήσεις

Ερευνες της αντιτρομοκρατικής για να βρεθεί το εργαστήριο που έφτιαξε τη νευροτοξίνη! Ρώσους «βλέπει» η ΜΙ5

Από τη
Θεανώ Καρούτα

Πολύπλοκη και άκρως μπερδεμένη εξακολουθεί να μοιάζει η υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της 33χρονης κόρης του Γιούλια, οι οποίοι νοσηλεύονται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση στην ενταντική.

Υπενθυμίζεται ότι ο 66χρονος Σκριπάλ και η νεαρή γυναίκα είχαν βρεθεί αναίσθητοι την Κυριακή

σε παγκάκι έξω από ένα εμπορικό κέντρο στο Σάλσμπερι της νότιας Αγγλίας, ενώ χθες το απόγευμα η αστυνομία προχώρησε σε επίσημες ανακοινώσεις για το περιστατικό, επιβεβαιώνοντας ότι ο πρώην πράκτορας και η κόρη του ήρθαν σε επαφή με έναν σπάνιο νευροτοξικό παράγοντα.

Ο Μαρκ Ρόουλι, επικεφαλής της μονάδας αντιτρομοκρατίας της μητροπολιτικής αστυνομίας, που προΐσταται πλέον των ερευνών, δήλωσε ότι εκατοντάδες ντετέκτιβ ερευνούν την απόπειρα δολοφονίας του Σκριπάλ και ότι η άγνωστη νευροτοξική ουσία θα μπορούσε να έχει παρασκευαστεί σε ελάχιστα εργαστήρια σε όλο τον κόσμο. Νωρίτερα χθες η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Αμπερ Ραντ συγκάλεσε την Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων COBRA της Βρετανίας με συμμετοχή όλων των υπουργών, για να ενημερώσει για το ύποπτο συμβάν.

Παράλληλα οι βρετανικές Αρχές απηύθυναν έκκληση σε οποιονδήποτε μπορεί να επισκέφτηκε τα δύο καταστήματα, μία πιτσαρία και μία παμπ που παραμένουν σφραγισμένες, στα οποία εικάζεται ότι βρέθηκαν ο Σκριπάλ και η Γιούλια προτού χάσουν τις αισθήσεις τους. Η ΜΙ5 πάντως, η υπηρεσία αντικατασκοπίας και ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου, έκανε λόγο για πληρωμένη δολοφονία από το ρωσικό κράτος, εντούτοις τα σενάρια της προσωπικής διαμάχης αλλά και της προβοκάτσιας με σκοπό τη στοχοποίηση του Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχουν αποκλειστεί. Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι οικείοι του Σκριπάλ, που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας στο BBC, αποκάλυψαν ότι ο πρώην κατάσκοπος φοβόταν ότι θα έχει «άσχημο» τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα