Κάστρο της ΕΛ.ΑΣ. στα Λιόσια

Κάστρο της ΕΛ.ΑΣ. στα Λιόσια08.03.2018Αστυνομικά

Νέο κτίριο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής

Πυλώνα ασφάλειας σε μια περιοχή που μαστίζεται από την εγκληματικότητα αποτελεί το νέο υπερσύγχρονο κτίριο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, που εγκαινιάστηκε χθες παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνου Τσουβαλά. Το νέο κτίριο της Ασφάλειας, που βρίσκεται στην οδό Κρητικού Πελάγους 13 στα

Ανω Λιόσια, είναι καρπός του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψαν πριν από περίπου έναν χρόνο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο Δήμος Φυλής.

«Σήμερα (χθες) κάνουμε ένα ουσιαστικό βήμα για την εδραίωση της ασφάλειας των πολιτών. Οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. διαθέτουν υψηλή αίσθηση καθήκοντος και ενεργούν καθημερινά με επαγγελματισμό για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών τόσο του Δήμου Φυλής όσο και ολόκληρης της δυτικής Αττικής» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, με αφορμή την επίσκεψή του στην περιοχή, επιτέθηκε στον βουλευτή της Ν.Δ. Θανάση Δαβάκη για τις γνωστές δηλώσεις του. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για στρεβλή αστυνόμευση του παρελθόντος:

«Στη χώρα μας παρατηρήθηκαν στρεβλώσεις, όπως επιλεκτική αστυνόμευση, με ολόκληρες περιοχές της χώρας να αγνοούνται». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι περιπολίες στη δυτική Αττική σχεδόν διπλασιάστηκαν το προηγούμενο διάστημα, ενώ ταυτόχρονα περιορίστηκε η παραβατικότητα.

«Σε πείσμα όσων πίστευαν ότι θα ήταν πυροτέχνημα και παροδικές οι ενέργειές μας για την αντιεγκληματική πολιτική στη συγκεκριμένη περιοχή, οι ενέργειές μας δείχνουν ότι η κατάσταση έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Εχουν μετακινηθεί 210 αστυνομικοί στην περιοχή, ενώ γίνονται ειδικές δράσεις» υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο Νίκος Τόσκας. «Η ΕΛ.ΑΣ. θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών» τόνισε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία δεν πληρώνει ενοίκιο για το κτίριο, ενώ την ανακατασκευή υλοποίησε ο δήμος με δικά του έξοδα. Μετά την υπογραφή του μνημονίου το κτίριο εξετάστηκε από την τεχνική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., η οποία είχε δώσει συγκεκριμένες προδιαγραφές για την ανακαίνισή του. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν στις αρχές του έτους και ήδη η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας μεταφέρθηκε στη νέα βάση της, από όπου θα καλύπτει ολόκληρη τη δυτική Αττική.

Keywords
Τυχαία Θέματα