«Πετάει» το «Μακεδονία»

«Πετάει» το «Μακεδονία»08.03.2018Περιφέρεια

Ολοκληρώθηκαν τα έργα στον κεντρικό διάδρομο του αεροδρομίου

Ρεπορτάζ
Μαρία Μαθιοπούλου

Τους κανονικούς ρυθμούς του άρχισε να βρίσκει από χθες το αεροδρόμιο «Μακεδονία», ύστερα από τρεις μήνες ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού, καθώς παραδόθηκε ο κεντρικός διάδρομος προσαπογειώσεων 16-34, όπου πραγματοποιούνταν εργασίες, στη διασταύρωσή του με τον διάδρομο 10-28. Ολο αυτόν τον καιρό το αεροδρόμιο χρησιμοποιούσε τον βοηθητικό διάδρομο (τροχόδρομο), με συνέπεια καθυστερήσεις και αναβολές πτήσεων, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις εκτροπές

στο αεροδρόμιο της Καβάλας.

Τα έργα, τα οποία βρίσκονταν υπό την ευθύνη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ολοκληρώθηκαν τελικά εντός χρονοδιαγράμματος, διαψεύδοντας τους φόβους για καθυστερήσεις και χρονική σύμπτωσή τους με την έναρξη της τουριστικής σεζόν. Μάλιστα, ήδη η μία μετά την άλλη οι εταιρίες που... απέφευγαν το αεροδρόμιο αυτό τον καιρό άρχισαν να ανακοινώνουν την επιστροφή τους.

Οπως ανέφερε στη «δημοκρατία» ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Fraport Greece Γιάννης Παπαζόγλου, οι προσγειώσεις και οι απογειώσεις άρχισαν χθες κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Πρόσκαιρη όχληση

Αναφερόμενος στο ζήτημα των έργων τόνισε πως όλοι το διαχειρίστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εξηγώντας πως η όποια μεγάλη τεχνική παρέμβαση προκαλεί μια πρόσκαιρη όχληση.

Σχολιάζοντας την ολοκλήρωση των έργων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε πως «από τις τέσσερις αφίξεις και τις τέσσερις αναχωρήσεις που είχαμε το προηγούμενο διάστημα, σταδιακά μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου θα έχουμε φτάσει σε 15 αφίξεις και αναχωρήσεις και μέχρι το τέλος του έτους, που θα είναι και ο δεύτερος αεροδιάδρομος έτοιμος, το αεροδρόμιο “Μακεδονία” θα μπορεί να έχει πάνω από 25 αφίξεις και 25 αναχωρήσεις αεροπλάνων».

Keywords
Τυχαία Θέματα