Κοζάνη: Τσουνάμι ανθρωπιάς για τη σωτηρία 12χρονου

Κοζάνη: Τσουνάμι ανθρωπιάς για τη σωτηρία 12χρονου 22.01.2018Ρεπορτάζ

Μήνυμα ανθρωπιάς έστειλαν χθες οι πολίτες της Κοζάνης, που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης για να συμπαρασταθούν και να στηρίξουν την προσπάθεια ώστε ο 12χρονος Αλέξανδρος Μελισσινός, που πάσχει από οστεοσάρκωμα, να καταφέρει να μεταβεί σε εξειδικευμένο αντικαρκινικό κέντρο στο Χιούστον των ΗΠΑ.

Στην πλατεία Νίκης είχαν τοποθετηθεί από τους οργανωτές δύο κουμπαράδες, όπου μικροί και μεγάλοι πρόσφεραν χρήματα προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό για το ταξίδι και τη νοσηλεία του μικρού. Το σοβαρό πρόβλημα υγείας του Αλέξανδρου Μελισσινού αποκαλύφθηκε ύστερα από κάταγμα που υπέστη σε ποδοσφαιρικό αγώνα όπου συμμετείχε ως ποδοσφαιριστής της Αθλητικής Ενωσης Κοζάνης.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο διέγνωσαν σπάνια πάθηση στα οστά και ύστερα από τέσσερις μήνες στην ογκολογική μονάδα βρίσκεται πλέον στον ξενώνα του ογκολογικού κέντρου για παιδιά «Ελπίδα» και παρακολουθεί τα μαθήματα της πρώτης τάξης γυμνασίου μέσω ειδικού προγράμματος που «τρέχει» η μονάδα.

Ο πατέρας του παιδιού Γενναίος Μελισσινός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη μεγάλη κινητοποίηση των ανθρώπων από την περιοχή αλλά και από όλο τον κόσμο, που συνδράμουν οικονομικά, καθώς το ποσό που απαιτείται για τη μετακίνηση και τη θεραπεία του Αλέξανδρου αγγίζει τα 500.000 ευρώ.

Σε ένα πρωτόγνωρο κλίμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης τις προηγούμενες ημέρες σύλλογοι και επαγγελματίες από τον χώρο της εστίασης στην Κοζάνη διοργάνωσαν εκδηλώσεις σε όλη την πόλη για τον μικρό Αλέξανδρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα