Στους ξέφρενους ρυθμούς του καρναβαλιού η Πάτρα

Στους ξέφρενους ρυθμούς του καρναβαλιού η Πάτρα22.01.2018Ρεπορτάζ

Εντυπωσιακή τελετή έναρξης με μουσική, ακροβάτες, ξυλοπόδαρους, σοκολατοπόλεμο και άλλες εκπλήξεις

Με τη δέουσα «καρναβαλική» επισημότητα και εν μέσω πυροτεχνημάτων άνοιξε το Σάββατο η αυλαία του Πατρινού Καρναβαλιού 2018, που υπόσχεται έναν μήνα ανεμελιάς και

ξέφρενης διασκέδασης. Ακροβάτες, ξυλοπόδαροι, ποδηλάτες και μέλη καρναβαλικών πληρωμάτων κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον των Πατρινών, ενώ αρκετές ήταν οι εκπλήξεις και για τα μικρά παιδιά.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν από πολύ νωρίς, με την τοποθέτηση της σημαίας του Καρναβαλιού στο δημαρχείο της πόλης, όπου θα παραμείνει έως την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς. Η τελετή της παράδοσης του λαβάρου έγινε στο δημαρχείο υπό τους αποκριάτικους ρυθμούς της δημοτικής μουσικής και με το... γλυκό έθιμο του σοκολατοπόλεμου από τους συλλόγους των... σοκολατοριχτών.

Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους νέους και στις νέες: «Τα νιάτα της πόλης δεν το βάζουν κάτω, αλλά με ανατρεπτική διάθεση και μεγάλη συμμετοχή βάζουν τη σφραγίδα τους... Το Πατρινό Καρναβάλι κάνει και πάλι τη διαφορά με τις άρτιες καλλιτεχνικές δημιουργίες, την επικαιρότητά του, την πλατιά συμμετοχή, τη ζωντάνια και το κέφι, συστατικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη μεγάλη λαϊκή γιορτή της πόλης».

Η χορωδία του συλλόγου των Λευκάδιων Πάτρας «Η Φανερωμένη» έδωσε τη δική της ξεχωριστή μουσική πινελιά στην εκδήλωση, παρουσιάζοντας καντάδες της Αποκριάς και στη συνέχεια τη σκυτάλη ανέλαβαν οι φοιτητές της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, οι οποίοι τραγούδησαν καρναβαλικούς σκοπούς. Ακολούθησε συναυλία με το λάτιν συγκρότημα Los Cubaneros, που εμφανίστηκε με οκταμελή σύνθεση και ξεσήκωσε τους θεατές με τους εκρηκτικούς ήχους του.

Η διασκέδαση συνεχίστηκε με τους djs, οι οποίοι με τις επιλογές τους κράτησαν ψηλά το καρναβαλικό θερμόμετρο σε ένα υπαίθριο πάρτι που κράτησε τον κόσμο «ενεργό» στην πλατεία Γεωργίου.

Φέτος, το Πατρινό Καρναβάλι έχει ως θέμα του την ανεργία. Η καρναβαλική περίοδος θα διαρκέσει έως τις 18 Φεβρουαρίου, οπότε θα ολοκληρωθεί με τη μεγάλη παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους και την τελετή λήξης στο παλιό λιμάνι.

Αρχισαν οι πρόβες για την παρέλαση στο Ωραιόκαστρο

Σε ρυθμούς... καρναβαλιού χορεύουν στον Δήμο Ωραιοκάστρου, καθώς η διοίκηση και οι δημότες βρίσκονται υπ' ατμόν για τη διοργάνωση της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης στις 11 Φεβρουαρίου.

Για τον λόγο αυτόν ο Δήμος Ωραιοκάστρου και η αρμόδια Αντιδημαρχία Πολιτισμού καλούν όλους όσοι θέλουν να συμμετάσχουν και φέτος στην αποκριάτικη παρέλαση να παρευρεθούν σε μια πρώτη συνάντηση που θα γίνει την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στις 17.30 στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου (Δημαρχείο Ωραιοκάστρου, ισόγειο). Ο Δήμος Ωραιοκάστρου έχει μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Ξάνθης για τη διοργάνωση του καρναβαλιού, ο οποίος δίνει την τεχνογνωσία του και το αποτέλεσμα στον δυτικό δήμο της Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια είναι εκπληκτικό.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων δημοτικών σχολείων, γυμνασίων, λυκείων, πολιτιστικούς συλλόγους, σχολές χορού, αθλητικούς συλλόγους, εθελοντικές ομάδες, κοινωνικές δομές, φοιτητές και σε οποιονδήποτε θέλει να συμμετάσχει στην αποκριάτικη παρέλαση. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στο τηλέφωνο 2313304072 ή να απευθύνονται στο Γραφείο Πολιτισμού, στο ισόγειο του Δημαρχείου Ωραιοκάστρου, τις ίδιες ώρες. Σημειώνεται πως η φετινή παρέλαση θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα