Θρίλερ με Ελληνα στο μακελειό της Καμπούλ

Θρίλερ με Ελληνα στο μακελειό της Καμπούλ22.01.2018Ρεπορτάζ

Είχε μπει στη λίστα των νεκρών από την επίθεση των Ταλιμπάν σε ξενοδοχείο, χωρίς όμως να το επιβεβαιώνει το υπουργείο Εξωτερικών

Ενα θρίλερ για γερά νεύρα βρισκόταν έως αργά χθες το βράδυ σε πλήρη εξέλιξη στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ, όπου σημειώθηκε η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο ξενοδοχείο «Intercontinental».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο BBC, επικαλούμενο πηγές της

αφγανικής αστυνομίας, στη λίστα των θυμάτων υπήρχε και το όνομα ενός Ελληνα, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαίωνε το ελληνικό υπ. Εξωτερικών.

Την ώρα της εισβολής των ενόπλων, στο ξενοδοχείο βρίσκονταν δύο Ελληνες πιλότοι, ο Μιχάλης Πουλικάκος και ο Βασίλης Βασιλείου, οι οποίοι -όπως έγινε γνωστό- δεν διατρέχουν πλέον κίνδυνο και βρίσκονται ασφαλείς σε βρετανική βάση.

Η σύζυγος ενός εκ των δύο πιλότων, του Μιχάλη Πουλικάκου, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε ο άνδρας της κατά την πολύωρη πολιορκία του ξενοδοχείου από τους Ταλιμπάν. «Είχε αλλάξει δωμάτιο, από τον πέμπτο όροφο όπου έγινε το μεγάλο μακελειό, τον είχαν βάλει στον τέταρτο. Στο δωμάτιο όπου αρχικά έμενε ο σύζυγός μου, ήταν καμένοι και σκοτωμένοι όλοι» είπε η Μαρία Πουλικάκου. Την ώρα που οι ένοπλοι μπήκαν στο ξενοδοχείο, ο Μιχάλης Πουλικάκος βρισκόταν στο λόμπι του ξενοδοχείου.

«Κάποια στιγμή μού λέει “γίνεται μάχη εδώ, για την ώρα είμαι καλά αλλά ίσως χάσουμε την επαφή”. Μου ανέφερε ότι άκουγε πυροβολισμούς και εκρήξεις» περιέγραψε η κυρία Πουλικάκου. Σύμφωνα με την ίδια, από θαύμα γλίτωσε και ο Βασίλης Βασιλείου, καθώς οι ένοπλοι εισέβαλαν στο δωμάτιό του και άνοιξαν πυρ, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσουν. Οι Ταλιμπάν, φορώντας στρατιωτικές στολές, μπήκαν στο ξενοδοχείο το απόγευμα του Σαββάτου και σκόρπισαν τον θάνατο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τουλάχιστον 30 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ πολλοί περισσότεροι είναι οι τραυματίες. Στον κατάλογο των επιβεβαιωμένων νεκρών βρίσκονταν έξι Ουκρανοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα