«Κοινή γραμμή» υπέρ της ιδιωτικής ασφάλισης από Κυριάκο - Στουρνάρα

«Κοινή γραμμή» υπέρ της ιδιωτικής ασφάλισης από Κυριάκο - Στουρνάρα27.02.2019Παρασκήνιο

Στην ίδια γραμμή Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιάννης Στουρνάρας. Από το βήμα της 112ης γενικής συνέλευσης της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών τάχθηκαν υπέρ μιας νέας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, με... γενναία είσοδο των ιδιωτικών εταιριών

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε τον «πρωταγωνιστικό ρόλο» των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών στη μεταρρύθμιση που προτείνει, ενώ ο διοικητής της

Τραπέζης της Ελλάδος τόνισε ότι η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά στην κοινωνική ασφάλιση.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε ότι «στα πρότυπα όλων των αναπτυγμένων χωρών εισηγούμαστε ένα μεικτό σύστημα τριών πυλώνων». Επισήμανε ότι στον τομέα της Υγείας χρειάζεται μεγαλύτερη συνεργασία με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, ενώ ανάλογη πρόταση διατύπωσε και για την ασφάλιση των νοικοκυριών για τον σεισμικό κίνδυνο.

Ο κ. Στουρνάρας τάχθηκε υπέρ της συμπλήρωσης των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, που συσσωρεύονται στο πλαίσιο ενός δημόσιου συστήματος του πρώτου πυλώνα, με ένα σύστημα επαγγελματικής ασφάλισης του δεύτερου πυλώνα (επικουρικές συντάξεις) και με προσωπικά συνταξιοδοτικά προϊόντα του τρίτου πυλώνα. Υπό προϋποθέσεις, ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής της ΤτΕ, «το σύστημα επαγγελματικής ασφάλισης θα μπορεί να εκπληρώνει τον σκοπό του. Και μόνο τότε από την πλευρά του ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης θα μπορούσε, κατόπιν ειδικής αδειοδότησης, να αναλάβει έναν αυξημένο ρόλο ως φορέας διαχείρισης επαγγελματικών ταμείων». Σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ, η επικείμενη ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της ευρωπαϊκής οδηγίας για τα επαγγελματικά ταμεία (IORP II) προσφέρει μια πρώτης τάξεως εκσυγχρονιστική ευκαιρία.

Η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Ν.Δ. «αμετανόητο υπέρμαχο του ασφαλιστικού Πινοσέτ», σημειώνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε τον εαυτό του, καθώς σήμερα υποσχέθηκε στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες ότι θα τους εκχωρήσει όχι μόνο την επικουρική ασφάλιση, αλλά και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων».

Keywords
Τυχαία Θέματα