Νέες διώξεις για το πάρτι με τις προσλήψεις στο «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ

Νέες διώξεις για το πάρτι με τις προσλήψεις στο «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ27.02.2019Παρασκήνιο

Νέες διώξεις γύρω από το ανεξέλεγκτο «πάρτι» προσλήψεων που είχε στηθεί την περίοδο 2010-2015 στο ΚΕΕΛΠΝΟ άσκησε σε βάρος πέντε προσώπων η Εισαγγελία Διαφθοράς

Οι κατηγορίες, οι οποίες αποδίδονται κατά περίπτωση στην πρώην πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζένη Κρεμαστινού , καθώς και στα στελέχη του κέντρου Ανδρονίκη

Θεοφιλάτου, Κατερίνα Πολύζου, Σταμάτη Πουλή και Θεόδωρο Παπαδημητρίου, αφορούν τα αδικήματα της απιστίας από κοινού, σε συνδυασμό με τον νόμο 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, της άμεσης συνέργειας σε απιστία, της ψευδούς βεβαίωσης και της σύστασης συμμορίας.

Η σχετική δικογραφία αφορά 74 παράνομες προσλήψεις «ημετέρων» κατά παρέκκλιση της νομοθεσίας, οι οποίες, κατά τις εισαγγελικές Αρχές, φέρεται ότι ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο. Τον περασμένο Ιούνιο είχαν προηγηθεί οι ποινικές διώξεις κατά των ίδιων και ακόμη δύο προσώπων με αντίστοιχα αδικήματα που αφορούσαν άλλη... φουρνιά παράνομων προσλήψεων. Συγκεκριμένα, τότε η δικογραφία περιελάμβανε 24 αμαρτωλές προσλήψεις επί υπουργίας Αδωνη Γεωργιάδη και είχε αποσταλεί στη Βουλή προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτει εμπλοκή του αρμόδιου, τότε, υπουργού.

Τόσο οι προηγούμενες ποινικές διώξεις όσο και οι νέες βασίζονται στο πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο διαπίστωνε σοβαρές παραβάσεις του νόμου στη διαδικασία προσλήψεων με μεγάλο κόστος γα το Δημόσιο και χαρακτήριζε το ΚΕΕΛΠΝΟ «εργοστάσιο παράνομων προσλήψεων και ρουσφετιών». Σε ανακοίνωσή του ο Σταμάτης Πουλής χαρακτήρισε αναξιόπιστο το πόρισμα Παπασπύρου, σημειώνοντας ότι ο ίδιος την επίμαχη περίοδο ήταν απλός υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα