Ο Μαραντζίδης, η (χαμένη) αξιοπρέπεια και ο... Πρετεντέρης!

Ο Μαραντζίδης, η (χαμένη) αξιοπρέπεια και ο... Πρετεντέρης!27.02.2019Πρόσωπα

Φιέστα για το βιβλίο του για τα μνημονιακά χρόνια με τίτλο «Στο όνομα της αξιοπρέπειας» στήνει ο Νίκος Μαραντζίδης, γνωστός για τις θέσεις του υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και μετρ στις κωλοτούμπες!

Υπενθυμίζεται ότι ο όψιμα φιλοσυριζαίος πανεπιστημιακός ήταν μέχρι πρότινος δακτυλοδεικτούμενος στην κυβέρνηση όχι μόνο για τις φιλικές σχέσεις που διατηρούσε με τη Ν.Δ., αλλά και λόγω του βιβλίου του «Εμφύλια πάθη», στο οποίο κατέρριπτε ορισμένους από τους αριστερούς μύθους. Oλα

αυτά, βέβαια, άλλαξαν όταν ο καθηγητής έκανε στροφή 180 μοιρών καταγγέλλοντας τη Ν.Δ. -αλλά και τη ΔΗ.ΣΥ. και το ΚΚΕ- για την αντιφατική στάση της απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία αποκάλεσε «σπουδαία», αν και αντιμετωπίζεται με θλιβερό τρόπο για λίγες ψήφους, όπως έχει καταγγείλει.

Απόψε το βράδυ ο... «είδα φως και μπήκα» στον ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μαραντζίδης παρουσιάζει σε γνωστή καφετέρια του Συντάγματος το νέο βιβλίο του για τα Μνημόνια, το οποίο συνέγραψε με τον Γιώργο Σιάκα, όπου προσπαθεί περίπου να πει πως για όλα φταίει ο... λαός! Την εκδήλωση θα συντονίσουν, μεταξύ άλλων, οι δημοσιογράφοι Γιάννης Πρετεντέρης και Παντελής Καψής. Το «Στο όνομα της αξιοπρέπειας» καταγράφει, σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή του, τις αντιλήψεις της ελληνικής κοινής γνώμης για τα µεγάλα θέµατα, από το Μνημόνιο έως το Σκοπιανό. Καταλαβαίνει κανείς πολλά από τα πρόσωπα που έχουν επιλεχθεί να το παρουσιάσουν και όσα εκείνα συμβολίζουν.

Είναι γνωστό ότι οι εν λόγω μεγαλοδημοσιογράφοι με τη στάση τους όχι μόνο υποστήριζαν τα δυσβάσταχτα Μνημόνια, αλλά είχαν επί της ουσίας μετεξελιχθεί στους καλύτερους υπερασπιστές της πολιτικής της λιτότητας. Απροκάλυπτα και χωρίς καμία αξιοπρέπεια! Γελά ο κόσμος.

Keywords
Τυχαία Θέματα