Ρεσιτάλ προπαγάνδας από το «Ουράνιο Τόξο», με αέρα από το BBC

Ρεσιτάλ προπαγάνδας από το «Ουράνιο Τόξο», με αέρα από το BBC27.02.2019Πρόσωπα

«Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται» λέει ο λαός και στον απόηχο του προκλητικού και προπαγανδιστικού δημοσιεύματος του BBC εμφανίστηκε το «Ουράνιο Τόξο»...

...αυτή τη φορά στο Sputnik, για να εκφράσει τις γνωστές αλυτρωτικές του απόψεις περί ύπαρξης καταπιεσμένης «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.

Ο ιδρυτής του πολιτικού φορέα «Ουράνιο Τόξο», Παύλος

Βοσκόπουλος, βρήκε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει ακόμη μία φορά τις θέσεις του, δηλώνοντας ότι «η πραγματικότητα είναι αυτή που έχετε μπροστά στα μάτια σας. Μιλάτε με έναν άνθρωπο που είναι μέλος της σύγχρονης μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Το κακό είναι ότι σ' αυτό το ζήτημα έχει εκπαιδευτεί, ειδικά τις τελευταίες δύο - τρεις δεκαετίες, ο μέσος Ελληνας και, ως έναν βαθμό, βλέπουμε γιατί υπάρχουν αυτές οι ακραίες αντιδράσεις».

Διερωτήθηκε, μάλιστα, «πώς είναι δυνατόν μια πολιτισμένη χώρα να μη δέχεται τη διαφορετικότητα και να μην αναγνωρίζει μειονότητες στο έδαφός της;», αγνοώντας ωστόσο ότι η διαφορετικότητα δεν συνιστά μειονότητα και ειδικά «μακεδονική μειονότητα». Συνέχισε δε στο παραλήρημά του λέγοντας ότι η «μακεδονική γλώσσα» είναι η μία «σύγχρονη μορφή γλωσσικής έκφρασης» και πρόσθεσε ότι η γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με τον Μ. Αλέξανδρο, «όπως βέβαια οι σύγχρονοι πολίτες δεν έχουνε άμεση σχέση με τον Σωκράτη και τον Περικλή».

Πάντως, τις προβοκατόρικες αυτές θέσεις έχει φροντίσει σε ανύποπτο χρόνο να προβάλλει ακόμη και η ελληνική δημόσια τηλεόραση, που όλοι πληρώνουμε, φιλοξενώντας σε εκπομπή τύπου «Στην υγειά μας» τον Φωκά Σπόντη (τον πρωταγωνιστή του θλιβερού «ρεπορτάζ» του BBC). Εκεί ο συνταξιούχος δικηγόρος με την παρέα του τραγουδούσαν σε μια σλαβόφωνη διάλεκτο, επιχειρώντας να «ξαναγράψουν» την ιστορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα