Κέρκυρα: Θρασύτατοι κλέφτες ξήλωσαν τη χάλκινη προτομή του Γεωργίου Ράλλη

Κέρκυρα: Θρασύτατοι κλέφτες ξήλωσαν τη χάλκινη προτομή του Γεωργίου Ράλλη05.04.2019Παρασκήνιο

Σε μια ακατανόητη και ταυτόχρονα θρασύτατη πράξη, που το μόνο που προκαλεί είναι θλίψη και αποτροπιασμό...

...προχώρησε προχθές το βράδυ ομάδα αγνώστων, η οποία έκλεψε τη χάλκινη προτομή του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Ράλλη, που ήταν τοποθετημένη πάνω σε μαρμάρινη στήλη στην Κοφινέτα της Κέρκυρας.

Οι αστυνομικοί του νησιού βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών. Το πρωτόγνωρο αυτό περιστατικό έχει προκαλέσει έκδηλη αναστάτωση στην κατά τα άλλα φιλήσυχη τοπική κοινωνία του νησιού, με τους κατοίκους να έχουν πραγματικά θορυβηθεί από το περιστατικό.

Τη θλίψη του για το περιστατικό της κλοπής εξέφρασε ο δήμαρχος της Κέρκυρας Κωνσταντίνος Νικολούζος. Οπως είπε, η πράξη αυτή αποτελεί ευθεία προσβολή στην ιστορία και στους θεσμούς της Κέρκυρας και είναι απολύτως καταδικαστέα.

«Εχει δε και συμβολική απαξία: Πρόκειται για επίθεση σε μνημείο μιας ιστορικής πόλης, που αποτελεί προστατευόμενο από την UNESCO πολιτιστικό αγαθό» ανέφερε, τονίζοντας ότι ο Γεώργιος Ράλλης ήταν ένας ευγενής πολιτικός, το όνομα του οποίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κέρκυρα, που βοήθησε με όλες του τις δυνάμεις, από όλες τις θέσεις στις οποίες βρέθηκε.

«Η τοποθέτηση της προτομής του, στις 20 Μαΐου 2008, επί δημαρχίας Σωτήρη Μικάλεφ, αποτελούσε οφειλόμενη απόδοση τιμής. Η Αστυνομία οφείλει να εξιχνιάσει την υπόθεση και ο δήμος να τοποθετήσει ξανά την προτομή. Εως τότε, μόνο θλίψη» είπε τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα