Καμμένος στην Ε.Ε.: «Τέτοια ζητήματα λύνονται διά της ειρηνικής οδού»

Καμμένος στην Ε.Ε.: «Τέτοια ζητήματα λύνονται διά της ειρηνικής οδού»07.03.2018Πρόσωπα

Τους υπουργούς Αμυνας της Ευρωπαϊκής Eνωσης ενημέρωσε για τη σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία, όπως και για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, χθες ο Πάνος Καμμένος,

τονίζοντας...

...σε δήλωσή του ότι «κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας». Ενημέρωση για το ίδιο θέμα παρείχε ο Ελληνας υπουργός και στην αναπληρώτρια γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Με δήλωσή του ο Πάνος Καμμένος απέδωσε το «παραμεθόριο επεισόδιο» στο γεγονός ότι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί «έκαναν περιπολία σε περιοχή όπου έχουμε παράνομη είσοδο προσφύγων και μεταναστών» και εξήγησε ότι ο ανθυπολοχαγός Α. Μητρετώδης και ο λοχίας Δ. Κούκλατζης «ακολουθούσαν στίγματα διακινητών». Ειδική σημασία έχει η επισήμανση του υπουργού Εθνικής Αμυνας ότι «τέτοιου είδους επεισόδια λύνονται διά της ειρηνικής οδού», θέλοντας να δείξει ότι η Τουρκία κλιμάκωσε την ένταση με τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών.

Εμπλοκή

«Η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία σε παραμεθόριο επεισόδιο έχει οδηγήσει ουσιαστικά σε μια εμπλοκή εκ μέρους της Τουρκίας, με την άρνηση του εισαγγελέα να παραμείνουν οι δύο στρατιωτικοί στο προξενείο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης» είπε ο κ. Καμμένος και μίλησε για ένα ζήτημα που αφορά και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτό φάνηκε και από το σχόλιο του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος, αφού εξέφρασε την ελπίδα για ταχεία και θετική επίλυση στο ζήτημα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να τεθεί και στη Σύνοδο της Ε.Ε. με την Τουρκία στη Βάρνα, στις 26 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα