Πολλά ερωτήματα για την... αποστολή της «Αποστολής»

Πολλά ερωτήματα για την... αποστολή της «Αποστολής»07.03.2018Ρεπορτάζ

Τραπεζίτες και golden boys στη συμβουλευτική επιτροπή της οργάνωσης

Ερωτήματα προκαλεί η επιλογή των προσώπων που θα αποτελέσουν τη Συμβουλευτική Επιτροπή στον φιλανθρωπικό οργανισμό «Αποστολή». Τα ονόματα που παρουσιάστηκαν χθες στην Ιερά Αρχιεπισκοπή από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και τον γενικό διευθυντή του Οργανισμού Κωνσταντίνο Δήμτσα, καθώς και οι

εταιρίες που θα συνεργάζονται με την «Αποστολή» δημιουργούν περίεργους συνειρμούς.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή, όπως ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος, θα συνεδριάζει υπό την προεδρία του και θα έχει ως σκοπό την οραματική, προγραμματική, τεχνοκρατική και στρατηγική υποστήριξη και υποβοήθηση του έργου της «Αποστολής» υπό τις τρέχουσες συνθήκες παρατεταμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, μείζονος δημογραφικής συρρίκνωσης, μετανάστευσης Ελλήνων προς το εξωτερικό και συνεχιζόμενων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας.

Μέλη της επιτροπής έχουν οριστεί οι Σπυρίδων Θεοδωρόπουλος, Νικόλαος Καραμούζης, Αχιλλέας Κωσταντακόπουλος, Χρήστος Μεγάλου, Ευάγγελος Μυτιληναίος, Μιχαήλ Τσαμάζ και Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου, η συμμετοχή των οποίων στις εργασίες της επιτροπής είναι άμισθη. Τεχνικός σύμβουλος της επιτροπής θα είναι η εταιρία Grant Thornton Α.Ε., νομίμως εκπροσωπούμενη από τον Βασίλειο Καζά.

Τώρα, τι δουλειά έχουν ξένοι οίκοι, τραπεζίτες, golden boys και επιχειρηματίες στη διαχείριση της φιλανθρωπίας από την Εκκλησία είναι ένα ερώτημα... Και, κυρίως, πώς θα γίνεται άνθρωποι ιδιαίτερα ευκατάστατοι να... συμβουλεύουν για τα συσσίτια των πάμπτωχων κανείς δεν ξέρει. Πάντως, αυτή η τακτική προκάλεσε σχόλια και έδωσε αφορμή για κακίες περί «δημόσιων σχέσεων» της «Αποστολής».

Keywords
Τυχαία Θέματα