Καμμένος: Δεν υποχωρούμε ούτε χιλιοστό!

Καμμένος: Δεν υποχωρούμε ούτε χιλιοστό!06.11.2018Πρόσωπα

Αμεση απάντηση του ΥΕΘΑ στις κατηγορίες Ερντογάν ότι οι Ελληνες είναι πειρατές

Πληρωμένη απάντηση έδωσε ο Πάνος Καμμένος στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για τα περί πειρατών. «Οι μόνοι που δεν είναι πειρατές σε βάθος αιώνων είναι οι Ελληνες. Η Ελλάδα

στηρίζεται πάντα στο διεθνές δίκαιο και οι πειρατές κρίνονται από τα Συμβούλια Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών όταν κατέχουν περιοχές όπου εισβάλλουν παράνομα» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Σε δηλώσεις που έκανε ο κ. Καμμένος αμέσως μετά το χθεσινό ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού, τόνισε πως η Ελλάδα σέβεται το διεθνές δίκαιο και έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας και προστασίας της εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο που αμφισβητεί η Αγκυρα. «Η Ελλάδα δεν προκαλεί κανέναν αλλά και δεν υποχωρεί ούτε χιλιοστό στα δικαιώματα που τις δίνουν το διεθνές δίκαιο και οι συνθήκες» συνέχισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

«Θα πρέπει κάποιοι να μην ξεχνούν ότι τα σύνορα της Ελλάδας, θαλάσσια, εναέρια, χερσαία, είναι και σύνορα Ε.Ε. και, όταν παραβιάζονται τα σύνορα, παραβιάζονται και αυτά της Ε.Ε.» είπε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο Πάνος Καμμένος και υποστήριξε ότι το σύνολο του ΝΑΤΟ είναι σε θέση να γνωρίζει με αναφορές των κυβερνητών των πλοίων ποιοι είναι αυτοί που παραβιάζουν μέσα στη Συμμαχία τα εθνικά χωρικά ύδατα και τον εθνικό εναέριο χώρο.

Ο Ακάρ «ξαναχτύπησε»

Κατέληξε δε για την απόφαση της Ελλάδας να αξιοποιήσει τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων της. «Να συστήσω προς όλες τις πλευρές να κοιτάξουν την ευημερία των λαών και αυτή θα έρθει όταν θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε όλοι, σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο, τον πλούτο που έχει κάθε χώρα, τον υποθαλάσσιο, και ιδιαίτερα σε μια εποχή που η ΝΑ Μεσόγειος γίνεται ενεργειακό κέντρο».

Η Τουρκία, ωστόσο, είναι δεδομένο πως θα συνεχίσει τις προκλήσεις της στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ, όπως και την πολεμική ρητορική της. Χθες ο υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ «ξαναχτύπησε» και είπε πως η Αγκυρα θα κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα για να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα πετύχει κανένα σχέδιο στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο στο οποίο δεν συμμετέχουν η Τουρκία και η «Βόρεια Κύπρος».

Keywords
Τυχαία Θέματα