Εγκυρες Πηγές: Ο διπλωμάτης που βρέθηκε με 2.000.000 ευρώ

Εγκυρες Πηγές: Ο διπλωμάτης που βρέθηκε με 2.000.000 ευρώ06.11.2018Παρασκήνιο

➥ Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς...

...(φωτό αριστερά) σε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στη Δικαιοσύνη αναφέρει ότι το σύστημα Σόρος (φωτό δεξιά) τον πολέμησε στην Κύπρο, επειδή επέμενε για την κατάργηση του αναχρονιστικού καθεστώτος των εγγυήσεων. Αληθές. Οι παροικούντες στο ΥΠΕΞ άκουγαν τακτικά τον Κοτζιά να διαμαρτύρεται για δημοσιεύματα... της φυλλάδας του Σόρος! (Αναφερόταν σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα

της Λευκωσίας).

➥ Στη μηνυτήρια αναφορά Κοτζιά διέκρινα μια ανακρίβεια, πάντως. Υποστηρίζεται ότι η Βουλή εγκρίνει τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών. Δεν είναι ακριβές. Το αληθές είναι ότι ο... γάτος πρόεδρος Βούτσης διαβάζει στο σώμα την αποστολή των εγγράφων με τη φράση «η Βουλή ενημερώνεται» και όχι «η Βουλή εγκρίνει». Εχει διαφορά!

➥ Μένω λίγο στο υπουργείο Εξωτερικών. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το παρασκήνιο της καθαίρεσης του Ελληνα προξένου στην Κωνσταντινούπολη. Και τούτο διότι ο συγκεκριμένος είχε, ως φαίνεται, μετατρέψει τις βίζες και τα διαβατήρια σε χρυσοφόρα προσωπική επένδυση: Λέγεται ότι ευρέθη στους τραπεζικούς λογαριασμούς του ποσό ύψους 2.000.000 ευρώ από τις τυχόν αγοραπωλησίες δημοσίων εγγράφων. Γεγονός ελάχιστα τιμητικό για δημόσιο λειτουργό, ειδικά για κάποιον που υπηρετεί σε μια χώρα κατά βάση εχθρική προς τα ελληνικά συμφέροντα.

➥ Και όμως! Εφοδος κλιμακίου των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών στο υπηρεσιακό αυτοκίνητό του και έλεγχος στο πορτμπαγκάζ αποκάλυψε σφραγίδες του προξενείου, διαβατήρια και άλλα δημόσια έγγραφα που έπρεπε να βρίσκονται οπουδήποτε αλλού εκτός από εκεί. Το αποτέλεσμα; Καθαιρέθηκε από πρόξενος, δικάζεται αυτές τις ημέρες από την ελληνική Δικαιοσύνη, ενώ εκκρεμεί εις βάρος του και πειθαρχική δίωξη στο υπουργείο Εξωτερικών με το ερώτημα της απόλυσης προφανώς. Στενόχωρες καταστάσεις, όταν αφορούν το διπλωματικό σώμα.



➥ Συναντήθηκε η υπουργός Δημόσιας Τάξης Ολγα Γεροβασίλη (φωτό αριστερά) με τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και τα ενημέρωσε ότι για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου «δεν θα αφήσει να πέσει τίποτε κάτω». Ωραία! Αλλά από την Ηπειρώτισσα Γεροβασίλη θα περίμενα να συναντηθεί με δική της πρωτοβουλία με μέλη βορειοηπειρωτικών οργανώσεων, για να τα διαβεβαιώσει ότι και για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα (φωτό δεξιά) δεν θα αφήσει να πέσει τίποτε κάτω. Αλλά αυτό δεν το ακούσαμε!

➥Χρειάστηκε να φτάσουμε στη Δευτέρα από την Παρασκευή για να αντιδράσει ο Ιερώνυμος στο απαράδεκτο σχέδιο Τσίπρα περί ουδετεροθρησκείας. Εχει και η Εκκλησία τους ρυθμούς της! Μακαριότης...

Κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα