Ιερώνυμος: Ο Τσίπρας να εξηγήσει την ουδετερότητα

Ιερώνυμος: Ο Τσίπρας να εξηγήσει την ουδετερότητα06.11.2018Πρόσωπα

Εξηγήσεις για το τι πραγματικά εννοεί με τη θρησκευτική ουδετερότητα ζητά από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (φωτό), ώστε να γίνει σαφές πού αποσκοπεί στη συνταγματική αναθεώρηση

Χθες, μετά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο κ. Ιερώνυμος επισήμανε ότι «ο πρωθυπουργός θα μας πει

τι εννοεί. Οταν λέμε θρησκευτικά ουδέτερο, είναι ένα κράτος, η Γερμανία. Θα ήθελα να ζήσω στη Γερμανία και να είμαι θρησκευτικά ουδέτερος. Είναι ουδέτερο το κράτος, βοηθάει την Εκκλησία, συνεργάζεται με την Εκκλησία άριστα.

Θρησκευτικά ουδέτερη είναι η Γαλλία, αλλά είναι εχθρικές οι σχέσεις. Δεν θα μου άρεσε… Το Βέλγιο, οι Βρυξέλλες, θρησκευτικά ουδέτερα κράτη, αλλά όλους τους μισθούς των θρησκευτικών λειτουργών τούς πληρώνει το κράτος. Επομένως, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πρώτα τι εννοούμε ουδέτερο. Πιστεύω ότι θα δοθεί η δυνατότητα, θα συνεργαστώ, θα δουλέψουμε και αύριο».

Σε ερώτηση αν έχει σκοπό να ζητήσει από την κυβέρνηση διευκρινίσεις για το τι εννοεί θρησκευτική ουδετερότητα, απάντησε ότι «δεν έχουμε καταλήξει ακόμα, αλλά μας απασχολεί το θέμα». Ακόμη, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σημείωσε ότι «πρέπει να μάθουμε να συνεργαστούμε και όταν ο λαός μας υποφέρει, να είμαστε κοντά του και να συμπαραστεκόμαστε. Είναι μια ευκαιρία τώρα να ξαναεξετάσουμε πολλά πράγματα από την αρχή και να αλλάξουμε και μερικές ιδέες. Και εμείς την πολλή αυστηρότητα και η Πολιτεία την πολλή προχειρότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα