Κ. Μπακογιάννης: Ελάτε να σηκώσουμε ανάστημα

Κ. Μπακογιάννης: Ελάτε να σηκώσουμε ανάστημα06.11.2018Πρόσωπα

Ανακοίνωσε χθες την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων σε εκδήλωση στο Γκάζι

Με την παρουσία πλήθους κόσμου, αλλά και πλειάδας στελεχών και βουλευτών της Ν.Δ., μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Κώστας Μπακογιάννης εγκαινίασε χθες το βράδυ στο Γκάζι την προεκλογική καμπάνια του για τη διεκδίκηση του Δήμου Αθηναίων.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων κλείνοντας την ομιλία του καταχειροκροτούμενος

τόνισε: «Να ξανασηκώσουμε την Αθήνα, να την πάμε εκεί που της πρέπει. Να σηκώσουμε ανάστημα απέναντι στην ηττοπάθεια, στη μιζέρια, στον φόβο και στο σκοτάδι. Ελάτε όλοι να σηκώσουμε την Αθήνα ψηλά». Μάλιστα, το «Αθήνα ψηλά. Σηκώνουμε ανάστημα» είναι το κεντρικό σύνθημα που επέλεξε ο κ. Μπακογιάννης να κοσμεί τον χώρο της εναρκτήριας εκδήλωσης του προεκλογικού αγώνα του.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητές του για τον δήμο, προέταξε την αυτοδιοικητική εμπειρία του αλλά και μια ατζέντα τριών σημείων με έμφαση στον «πολιτισμό της καθημερινότητας», όπως η δημόσια ασφάλεια, η λειτουργία της πόλης και ο δημόσιος χώρος. Ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε για μια «συμφωνία εμπιστοσύνης» του δήμου με τους δημότες, παρομοίασε τον δήμαρχο με τον διευθυντή ορχήστρας, τονίζοντας ότι η Αθήνα, για να ξαναγίνει ανθρώπινη, χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ. «Ο δήμαρχος είναι πολιτικά και ηθικά αρμόδιος για όλα, πολιτικά και ηθικά υπόλογος για όλα» ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης.

Πηγές της Ν.Δ. τόνιζαν ότι ο κ. Μπακογιάννης «θα είναι και ένας πολύ επιτυχημένος δήμαρχος Αθηναίων, που θα κάνει καλύτερη τη ζωή των κατοίκων της πρωτεύουσας. Αλλωστε οι περισσότερες ιδέες και προτάσεις του ευθυγραμμίζονται πλήρως με το σχέδιο της Ν.Δ. για την Αυτοδιοίκηση».

Την ίδια ώρα ο έτερος υποψήφιος δήμαρχος Παύλος Γερουλάνος συνεχίζει τις περιοδείες του στις γειτονιές της Αθήνας. Χθες ο κ. Γερουλάνος επισκέφθηκε τη Βαρβάκειο, όπου τόνισε: «Αν θέλουμε πράγματι την αναβάθμιση της αγοράς, είναι αναγκαίο να δουλέψουμε όλοι μαζί. Να συνεργαστούμε οι άνθρωποι που εργάζονται στη Βαρβάκειο, οι καταναλωτές, οι άνθρωποι του δήμου. Συλλογικά και μέσα από την ενότητα με τους επιχειρηματίες να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία. Υπάρχουν λύσεις για τα μικρά ή μεγάλα προβλήματα και θα τις βρούμε μαζί».

Keywords
Τυχαία Θέματα