«Ηξεις αφήξεις» του Ευκλείδη για τις μεταβιβάσεις αρχαιολογικών χώρων

«Ηξεις αφήξεις» του Ευκλείδη για τις μεταβιβάσεις αρχαιολογικών χώρων27.09.2018Πρόσωπα

Ο Ανδ. Ξανθός παραδέχτηκε ότι στις λίστες ίσως υπάρχουν και κτίρια του ΕΣΥ

Συνεχίζεται η κυβερνητική κοροϊδία για τα χιλιάδες μνημεία που εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο, με τα «ήξεις αφήξεις» και τις διφορούμενες δηλώσεις να δίνουν και να παίρνουν.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή χαρακτήρισε το όλο θέμα «ανύπαρκτο», ισχυριζόμενος ότι αναπαράγεται από την αντιπολίτευση και τον φιλικό της

Τύπο για να δημιουργηθεί «αμηχανία» στην κυβέρνηση.

«Δεν υπάρχει καμία μεταβίβαση στο Υπερταμείο ούτε αρχαιολογικών χώρων ούτε νοσοκομείων ούτε αιγιαλού ούτε περιοχών Natura» είπε, για να αυτοαναιρεθεί λίγα μόλις λεπτά αργότερα, λέγοντας πως «αν υπάρχει κάποια νομική αμφισημία γι’ αυτά, να το κοιτάξουμε»!

Συνέχισε δε λέγοντας πως «προφανώς, ήταν μια πρώτη λίστα που όλοι οι φορείς πρέπει να συζητήσουμε», ομολογώντας -εμμέσως, πλην όμως σαφώς- την «πατάτα» της κυβέρνησης με τις λίστες της ντροπής. Αντιδρώντας, ο Γιάννης Κουτσούκος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ρώτησε τον υπουργό αν «ως διακεκριμένος οικονομολόγος μαρξιστής» η φιλοδοξία του ήταν να παραδώσει τον έλεγχο της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές, ενώ προειδοποίησε πως θα υπάρξει αναζήτηση ευθυνών για το ποιοι έβαλαν τις υπογραφές.

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζήτησε και η Ν.Δ., με τον Γιάννη Βρούτση να ρωτά τον υπουργό -μέσω επίκαιρης ερώτησης- αν συμπεριλαμβάνονται ιστορικά κτίρια, αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία των Κυκλάδων στη συγκεκριμένη απόφαση.
Την ίδια ώρα, σε αμφίσημες δηλώσεις προχώρησε και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, που παραδέχτηκε λίγο πολύ ότι είναι πολύ πιθανό στις λίστες να περιλαμβάνονται και κτίρια του ΕΣΥ!

«Προφανώς, θα υπάρχουν κάποια κτίρια» ομολόγησε, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση να εκποιηθεί δημόσια περιουσία, αφού, όπως είπε, το Υπερταμείο δεν συστάθηκε για εκποίηση, «αλλά για αξιοποίηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα