Ο... νεκροθάφτης που ζητάει και τα ρέστα!

Ο... νεκροθάφτης που ζητάει και τα ρέστα!27.09.2018Πρόσωπα

Επιμένει ο Τσακαλώτος στη δήλωσή του για τον θάνατο των συνταξιούχων! Πυρά κατά του ΚΙΝ.ΑΛ. για σύμπλευση με τη Ν.Δ.

Επιμένει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη μακάβρια δήλωσή του ότι τη λύση για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος θα δώσουν το... φυσικό τέλος και ο θάνατος των συνταξιούχων.

Σε ομιλία του στη Βουλή

κάλεσε μάλιστα την αξιωματική αντιπολίτευση να σταματήσει να του ασκεί κριτική για το θέμα, ισχυριζόμενος ότι δεν είναι σωστό για τον δημόσιο διάλογο μια ολόκληρη παράταξη να κατηγορεί έναν πρωθυπουργό κι έναν υπουργό ότι θέλουν να πεθάνουν άνθρωποι.
«Περιμένω τις δικές σας αναλογιστικές μελέτες, που δεν θα μιλάνε ούτε για θνησιμότητα ούτε για διάρκεια ζωής» είπε ο υπουργός Οικονομικών, που δεν έκανε ούτε μισό βήμα πίσω από τις αρχικές δηλώσεις του για τον προσδοκώμενο θάνατο των συνταξιούχων.

Την ίδια ώρα εμφανίστηκε βέβαιος ότι υπάρχει ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος για να μη μειωθούν οι συντάξεις αλλά και το αφορολόγητο. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη φορά που κυβερνητικά χείλη μιλούν επισήμως για τη δυνατότητα μη περικοπής του αφορολόγητου από το 2020.

Σύγκρουση

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η σφοδρότατη σύγκρουση του υπουργού με τη Ν.Δ. αλλά και με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, την οποία κατηγόρησε ότι ακολουθεί κατά πόδας τη Ν.Δ., χαρακτηρίζοντάς τη μάλιστα αναλώσιμη.

«Είστε ένα κόμμα που δεν θέτει ζητήματα, παρά μόνο θέλει να φέρει σε αμηχανία την κυβέρνηση. Και ξέρετε, αυτά τα κόμματα είναι πολύ αναλώσιμα. Είναι αναλώσιμα και από τη Ν.Δ.» είπε και πρόσθεσε ότι «ο κ. Σταμάτης της Ν.Δ. πριν από το πρωινό του τρώει τρία τέσσερα τέτοια κόμματα και μετά κάθεται και τρώει το πρωινό του για να αποφασίσει τι θα κάνει στην επόμενη μέρα του», προκαλώντας φυσικά τον γέλωτα όλων.

«Εμάς δεν μας απασχολούν τα άλλα κόμματα, στο πρωινό μας μάς απασχολεί η κοινωνία» απάντησε ο Δημήτρης Σταμάτης της Ν.Δ., ενώ ο Γιάννης Κουτσούκος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχολίασε ότι το κόμμα του σε καμία περίπτωση δεν ακολουθεί τη Ν.Δ., αφού, όπως είπε, εκείνοι πρώτοι «έκαναν πρόταση νόμου για την ακύρωση των περικοπών και ακολούθησε η Ν.Δ. με την τροπολογία».

Keywords
Τυχαία Θέματα