Η Τερέζα Μέι κόβει τα ενεργειακά ποτά στους ανηλίκους!

Η Τερέζα Μέι κόβει τα ενεργειακά ποτά στους ανηλίκους!31.08.2018Ειδήσεις

Σκέψεις για την απαγόρευση της πώλησης ενεργειακών ποτών σε παιδιά κάνει η βρετανική κυβέρνηση, στηριζόμενη στις -δικαιολογημένες καταπώς φαίνεται- ανησυχίες των επιστημόνων για τις επιπτώσεις τους στη δημόσια υγεία

Οπως είναι γνωστό, τα λεγόμενα και ενεργειακά ποτά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και καφεΐνη, και έρευνες τα έχουν συνδέσει πολλές φορές τόσο με την παχυσαρκία όσο και με άλλα προβλήματα υγείας.

«Επειδή χιλιάδες νέοι καταναλώνουν τακτικά ενεργειακά ποτά, συχνά επειδή πωλούνται

φθηνότερα από τα άλλα αναψυκτικά, θα έχουμε διαβουλεύσεις για την απαγόρευση της πώλησης των εν λόγω ποτών στα παιδιά» υπογράμμιζε χθες στη σχετική ανακοίνωση που έκανε για το ζήτημα η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, τονίζοντας πως η κατανάλωση ενεργειακών ποτών από τους εφήβους στη χώρα είναι κατά 50% μεγαλύτερη από αυτή των συνομηλίκων τους στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ηδη η βρετανική κυβέρνηση έχει αρχίσει τη δημόσια διαβούλευση, ώστε να ακουστούν οι απόψεις που υπάρχουν πάνω στο ζήτημα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η απαγόρευση θα εφαρμοστεί για τα ποτά που περιέχουν 150 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης ή περισσότερο ανά λίτρο.

Επιπλέον, χθες έγινε γνωστό πως και στην Ασία, και δη στη Νότια Κορέα, η κυβέρνηση της χώρας κάνει σκέψεις να προβεί στην οριστική απαγόρευση της πώλησης καφέ στα σχολεία. Η σκέψη αυτή γίνεται στο πλαίσιο μιας συνολικής προσπάθειας να προωθηθούν πιο υγιεινές επιλογές τόσο για τους μαθητές όσο και για τους καθηγητές τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα