Η Λέγκα του Σαλβίνι «γκρέμισε» τα κάστρα της Κεντροαριστεράς

Η Λέγκα του Σαλβίνι «γκρέμισε» τα κάστρα της Κεντροαριστεράς26.06.2018Ειδήσεις

Σάρωσε στον δεύτερο γύρο των ιταλικών δημοτικών εκλογών! Στα ύψη η δημοτικότητά του

Από τη
Νεκταρία Καρακώστα

Επιβεβαιώνοντας τη σταθερή από τον περασμένο Μάρτιο άνοδό της στις δημοσκοπήσεις, η Λέγκα του Βορρά του Ματέο Σαλβίνι, ενός από τους εταίρους στη νεόκοπη κυβέρνηση συνασπισμού της Ιταλίας, σάρωσε στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών

της χώρας την Κυριακή, αλώνοντας μάλιστα ορισμένα από τα παραδοσιακά «προπύργια» της Κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι Δημοκρατικοί έχασαν τη μάχη στις πόλεις Πίζα, Σιένα και Μάσα, στις οποίες οι υποψήφιοί τους επικρατούσαν εδώ και δεκαετίες, όπου υπερίσχυσαν οι υποψήφιοι της Κεντροδεξιάς. «Πρόκειται για ιστορικές νίκες της Λέγκα σε πόλεις που διοικούνταν από την Αριστερά εδώ και δεκαετίες. Ευχαριστούμε!» έγραψε ο Σαλβίνι στο facebook το πρωί της Δευτέρας.
«Οσο πιο πολύ μας προσβάλλει η Αριστερά τόσο πιο πολύ μας επιβραβεύουν οι πολίτες» πρόσθεσε.

Το εκλογικό αποτέλεσμα έδειξε για ακόμα μία φορά ότι η Λέγκα και η Κεντροδεξιά έχουν αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά τους (από 14% που είχε η Λέγκα πριν από τις εκλογές σήμερα φαίνεται ότι συγκεντρώνει την πρόθεση ψήφου του 28% των Ιταλών ψηφοφόρων), την ίδια ώρα που τα Πέντε Αστέρια δείχνουν αποδυναμωμένα σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μαρτίου.

Η επιρροή

Τα Πέντε Αστέρια, ως νεοπαγές κόμμα με λιγότερα από 10 χρόνια παρουσίας στην ιταλική πολιτική σκηνή, δεν διαθέτουν την επιρροή και τη διείσδυση που ήταν απαραίτητες για την επικράτηση στις δημοτικές εκλογές. Παρ' όλα αυτά, κατάφεραν να στερήσουν από την Κεντροαριστερά δύο από τα «κάστρα» της, τους δήμους της Ιμολα και του Αβελίνο στην περιφέρεια της Καμπανίας, κάνοντας τον αρχηγό των Πεντάστερων, Λουίτζι ντι Μάιο, να δηλώσει σε πανηγυρικό ύφος ότι «ο Δαβίδ νίκησε τον Γολιάθ»!

Keywords
Τυχαία Θέματα