Γιατρός στέλνει μήνυμα για την πρόληψη των τροχαίων διασχίζοντας την Ελλάδα

Γιατρός στέλνει μήνυμα για την πρόληψη των τροχαίων διασχίζοντας την Ελλάδα19.09.2018Πρόσωπα

Παρασύρσεις πεζών αφορούν τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία στη Θεσσαλονίκη, ενώ ακολουθούν οι συγκρούσεις και, τέλος, οι εκτροπές οχημάτων

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης σχετικά με τα θανατηφόρα τροχαία στον νομό, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 το 47,37% αφορούσε παρασύρσεις

πεζών, το 31,58% συγκρούσεις οχημάτων και το 21,05% εκτροπές.

Στοιχεία

Τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2018 σχετικά με τα σοβαρά αλλά όχι θανατηφόρα τροχαία δείχνουν ότι το 44,44% ήταν παρασύρσεις πεζών, το 33,33% εκτροπές οχημάτων, το 16,67% συγκρούσεις κινουμένων και το 5,56% πρόσκρουση οχήματος.
Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, μόνο για τον φετινό Ιούνιο τα οδικά τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσαν τον θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων ανέρχονται σε 944!

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, ο Θεσσαλονικιός γενικός Χειρουργός της Ε΄ Χειρουργικής Κλινικής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ Στέργιος Αράπογλου πραγματοποιεί το μεγαλύτερο, μέχρι σήμερα, δρομικό εγχείρημα που έχει γίνει στην Ελλάδα, σε συνθήκες ανοιχτού δρόμου.

Ξεκίνησε στις 10 Σεπτεμβρίου από το Ορμένιο του Εβρου, προκειμένου να τρέξει 1.400 χιλιόμετρα, και, αφού περάσει από 293 πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά και διάφορους οικισμούς, να φτάσει στις 3 Οκτωβρίου στο Ακρωτήριο Ταίναρο της Λακωνίας. Καθημερινά, με το φως της μέρας, διανύει 60-70 χιλιόμετρα και διανυκτερεύει σε κάποιο κατάλυμα.

Το απόγευμα της Δευτέρας, έχοντας διανύσει 546 χιλιόμετρα σε οκτώ μέρες, έφτασε στη Θεσσαλονίκη. Τελετή υποδοχής του πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, στην οποία αποδόθηκε τιμή στον υπερμαραθωνοδρόμο γιατρό.

Keywords
Τυχαία Θέματα