Εξωσωματική γονιμοποίηση: Λίγα λόγια για τη διαδικασία και τις νέες εξελίξεις το 2019

Εξωσωματική γονιμοποίηση: Λίγα λόγια για τη διαδικασία και τις νέες εξελίξεις το 201913.03.2019Τεχνολογία

«Εξωσωματική»: μια λέξη που ακόμα και σήμερα αγχώνει πολλά ζευγάρια που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προσπάθειά τους για ένα μωράκι.

Στις μέρες μας, η εξωσωματική παρουσιάζει ραγδαία ανάπτυξη γιατί έχει θεαματικά αποτελέσματα (υψηλά ποσοστά επιτυχίας). Πλέον υπάρχει τεράστια κλινική εμπειρία και η εξωσωματική είναι μια διαδικασία ρουτίνας, ασφαλής για τη μητέρα και το παιδί όταν εκτελείται από έμπειρους εξειδικευμένους

γυναικολόγους αναπαραγωγής.

Τι εννοούμε στην πραγματικότητα με το όρο «εξωσωματική»;

Ένας κύκλος εξωσωματικής ολοκληρώνεται σε περίπου 2 εβδομάδες και αποτελείται από 3 βήματα:

Διέγερση των ωοθηκών: με φαρμακευτική αγωγή διαρκεί 10-12 ημέρες συνήθως και έχει στόχο την πρόκληση ωορρηξίας, ιδανικά γύρω στα 10 ωάρια.Ωοληψία και εξωσωματική γονιμοποίηση των ωαρίων με το σπέρμα του συντρόφου/συζύγου στο εμβρυολογικό εργαστήριοΕμβρυομεταφορά: τα γονιμοποιημένα ωάρια ονομάζονται πλέον έμβρυα. 3-5 ημέρες μετά την ωοληψία πραγματοποιείται η εμβρυομεταφορά: τα έμβρυα τοποθετούνται στη μήτρα της ασθενούς με την ελπίδα να ξεκινήσει μια νέα εγκυμοσύνη

Σε κάθε περίπτωση το ποσοστό της επιτυχίας της εξωσωματικής εξαρτάται κυρίως από 2 βασικούς παράγοντες: την ηλικία της γυναίκας και των αριθμό ωαρίων στην ωοληψία. Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν το αποτέλεσμα είναι η ποιότητα του δείγματος σπέρματος, το ιατρικό ιστορικό (πχ προηγούμενα χειρουργεία ή προηγούμενες προσπάθειες με εξωσωματική κλπ).

Οι νέες εξελίξεις

Στο Γέννημα IVF έχουμε υιοθετήσει την καλλιέργεια των εμβρύων με το σύστημα EmbryoScope+. Οι νέοι επωαστές EmbryoScope+ είναι ό,τι νεότερο και πιο εξελιγμένο για την ανάπτυξη και επιλογή των καλύτερων εμβρύων. Έχουν ενσωματωμένη κάμερα με τεχνολογία time-lapse και έτσι οι εμβρυολόγοι έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν διαρκώς την ανάπτυξη των εμβρύων χωρίς να χρειάζεται να τα μετακινήσουν από το ασφαλές περιβάλλον του επωαστή. Βγάζουν φωτογραφία του κάθε εμβρύου κάθε 10 λεπτά και έτσι δημιουργείται ένα video που δείχνει την εξέλιξη του κάθε εμβρύου για τις μέρες που παραμένει στον επωαστή (3-5 ημέρες).

Τι πλεονέκτημα προσφέρει;

Η χρήση της τεχνολογίας time-lapse έχει συσχετισθεί με σημαντικά αυξημένα ποσοστά κλινικής εγκυμοσύνης, σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά αποβολών και αυξημένα ποσοστά γέννησης σε σχέση με την κλασική καλλιέργεια.

Κλείστε ραντεβού με το κέντρο εξωσωματικής Γέννημα για να ενημερωθείτε για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και να βρείτε τον εξατομικευμένο τρόπο αντιμετώπισης της υπογονιμότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα