«Βούτηξε» έως και 19 βαθμούς η θερμοκρασία σε μία μέρα!

«Βούτηξε» έως και 19 βαθμούς η θερμοκρασία σε μία μέρα!13.03.2019Ρεπορτάζ

Συνεχίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες, τους «λυσσασμένους» ανέμους, τις χιονοπτώσεις και τη «βουτιά» του υδραργύρου.

Από το βράδυ ο άστατος καιρός θα αρχίσει να εξασθενεί στις περισσότερες περιοχές, ωστόσο, σύμφωνα με τις προβλέψεις, «ανοιξιάτικες» ημέρες θα έρθουν πιθανώς από το Σάββατο και μετά.

Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της επιδείνωσης του καιρού

είναι ότι χθες στην Κοζάνη ο υδράργυρος «βούτηξε» στους 1,9 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Καθαρά Δευτέρα είχε ανέβει στους 20,6 βαθμούς. Δηλαδή, μέσα σε μία ημέρα η διαφορά θερμοκρασίας έφτασε τους 18,7 βαθμούς!

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα βροχές και καταιγίδες θα έχουμε το πρωί σε Αττική, ανατολική Πελοπόννησο, ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, ανατολικό Αιγαίο, μέχρι το μεσημέρι σε ανατολική Στερεά, Εύβοια και Κυκλάδες, και μέχρι το απόγευμα σε Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Μέχρι το πρωί στα λευκά θα ντυθούν τα ορεινά και τα ημιορεινά σε Θεσσαλία, κεντρική Στερεά και πρόσκαιρα στα ορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, ενώ θα διατηρηθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες. Στην Αθήνα θα βρέξει στα βόρεια και τα ανατολικά, και λίγα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα