«Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»: Δίχως τέλος το φιάσκο!

«Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»: Δίχως τέλος το φιάσκο!14.03.2018Οικονομία

Νέα παράταση (19 Μαρτίου) για υποβολή αιτήσεων μετά τη χθεσινή κατάρρευση της πλατφόρμας

Το απόλυτο φιάσκο με το νέο «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον». Υστερα από πολλές αναβολές η ηλεκτρονική πλατφόρμα άρχισε χθες να υποδέχεται αιτήσεις, ήταν όμως πολύ δύσκολο για τους ενδιαφερομένους να μπουν, ενώ λίγο μετά το μεσημέρι η πρόσβαση κατέστη απαγορευτική, καθώς η πλατφόρμα κατέρρευσε.

Αργά το απόγευμα το υπουργείο Περιβάλλοντος

& Ενέργειας ανακοίνωσε το πάγωμα της διαδικασίας, επισημαίνοντας ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ενεργοποιηθεί εκ νέου σταδιακά από τις 19 Μαρτίου. Φυσικά, προκύπτουν ερωτήματα για την ετοιμότητα του υπουργείου από τη στιγμή που έχουν δοθεί συνεχείς αναβολές, προκειμένου να αποφευχθεί αυτό ακριβώς που έγινε χθες. Το νέο χρονοδιάγραμμα που έθεσε το ΥΠΕΝ προβλέπει την επαναλειτουργία της πλατφόρμας τη Δευτέρα 19 Μαρτίου για την ανατολική Μακεδονία - Θράκη, την κεντρική Μακεδονία, την Ηπειρο, τη Θεσσαλία και τη δυτική Ελλάδα.

Συγγνώμη

Μία εβδομάδα αργότερα, στις 26 Μαρτίου, θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, δυτική Μακεδονία, Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη. Τη Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου θα ανοίξει το σύστημα για τους κατοίκους της Αττικής και του νότιου Αιγαίου. Τα στοιχεία που καταχωρίστηκαν χθες θα παραμείνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ώστε να αξιοποιηθούν κανονικά στη συνέχεια, χωρίς πάντως κάποιος να έχει ολοκληρώσει την υπαγωγή στο πρόγραμμα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία, δεσμευόμενος ότι η διαδικασία υποβολής αίτησης θα ομαλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό. Σύμφωνα με το υπουργείο, χθες το πρωί μέσα σε λίγες ώρες έγιναν 1.500.000 προσπάθειες εισόδου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενώ διαπιστώθηκε ότι συγκεκριμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις (IPs) επιχειρούσαν ταυτόχρονη είσοδο με πλήθος διαφορετικών κωδικών. Ο υπερβολικός φόρτος εργασίας που προέκυψε επιβάρυνε την ηλεκτρονική πλατφόρμα στα όρια των δυνατοτήτων της, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό χιλιάδες ενδιαφερόμενοι ταλαιπωρήθηκαν, επιχειρώντας επί ώρα να καταχωρίσουν στοιχεία. Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) Γιώργος Στασινός σημείωσε πως το υπουργείο πρέπει να προχωρήσει και στην επίλυση των υπόλοιπων προβλημάτων που θέτουν οι μηχανικοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα