«Βίβλο» αιτημάτων γράφει η Νοτοπούλου

«Βίβλο» αιτημάτων γράφει η Νοτοπούλου14.03.2018Πρόσωπα

Εν όψει του Περιφερειακού Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον Τσίπρα

Τη... Βίβλο των προβλημάτων των δημάρχων και των φορέων της Θεσσαλονίκης και όλων των νομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας γράφει αυτές τις ημέρες η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη

Κατερίνα Νοτοπούλου, εν όψει του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Κεντρικής Μακεδονίας.

Τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα βρέθηκε μαζί με κυβερνητικό κλιμάκιο στις Σέρρες και στην Κατερίνη, όπου κατέγραψε τα αιτήματα των φορέων, ενώ χτες επιδόθηκε σε σερί επαφών με δημάρχους του νομού Θεσσαλονίκης, το οποίο θα συνεχιστεί και σήμερα, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και άλλους φορείς της Θεσσαλονίκης.

Το... βιβλίο έχει σχεδόν γεμίσει, με τους δημάρχους και τους φορείς της Περιφέρειας να ζητούν έργα τα οποία είναι ώριμα και η υλοποίησή τους πραγματικά θα μεταμορφώσει κοινωνικά και οικονομικά τις περιοχές τους, όπως η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αμφίπολης, που ζήτησε ο δήμος της περιοχής, ή η αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών στα Θερμά και του γεωθερμικού πεδίου της περιοχής, που ζήτησε ο δήμαρχος Βισαλτίας. Αξιοποίηση της γεωθερμίας ζήτησε ο Δήμος Ηράκλειας, ενώ ο Δήμος Σερρών ζήτησε την παραχώρηση των στρατοπέδων «Εμμ. Παππά» και «Παπαλουκά». Αλλοι δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησαν κατασκευαστικά έργα, όπως γεφύρια και δρόμους, αθλητικά έργα και αξιοποίηση πόρων.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναμένεται να ζητήσει την οικονομική αυτονομία των δήμων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπουτάρης θα ζητήσει οι δήμοι να εισπράττουν τον ΕΝΦΙΑ δημιουργώντας οι ίδιοι τον μηχανισμό είσπραξης, προκειμένου να ενισχύσουν τους προϋπολογισμούς τους. Επίσης θα θέσει θέμα τα ποσά των ανταποδοτικών τελών που περισσεύουν να μην περνούν στις επόμενες χρονιές, αλλά να αξιοποιούνται για έργα, όπως και μέρος από τα ποσά των προστίμων να δίνεται για προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία. Θα θέσει επίσης το θέμα της παράκτιας αστικής συγκοινωνίας, καθώς σκοντάφτει σε μια επιτροπή, όπως και η δημιουργία ξύλινου ντεκ στην Παλιά Παραλία Θεσσαλονίκης.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης από τις 26 έως και τις 28 Μαρτίου, ενώ την τελευταία ημέρα θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα