Μήνυμα από Μοσκοβισί: Εχετε μπροστά σας 99 μαρτυρικές ημέρες!

Μήνυμα από Μοσκοβισί: Εχετε μπροστά σας 99 μαρτυρικές ημέρες!14.03.2018Πρόσωπα

Μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση ότι έχει μπροστά της 99 μαρτυρικές ημέρες μέχρι το Eurogroup της 21ης Ιουνίου έστειλε χθες ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

Παράλληλα, προσπάθησε να βάλει στη θέση του το ΔΝΤ για την εμμονή του να μειωθεί το αφορολόγητο όριο από το 2019 (αντί του 2020), λέγοντας πως οι θεσμοί

πρέπει να είναι προσεκτικοί και να βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ο κ. Μοσκοβισί διεμήνυσε: «Δεν θα κάνουν Πάσχα φέτος οι Ελληνες. Τις επόμενες 99 ημέρες πρέπει να δουλεύουμε πρωί, μεσημέρι, βράδυ».

Ο Γάλλος επίτροπος τόνισε ότι «πρέπει να υπάρξει συνολική συμφωνία στις 21 Ιουνίου» και πρόσθεσε πως αυτό απαιτεί συμφωνία επί της αρχής τον Μάιο για τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης, αξιόπιστη μεταμνημονιακή συμφωνία, συμφωνία για το χρέος, εθνικό σχέδιο ανάπτυξης.
Οσον αφορά το ΔΝΤ, εκτίμησε ότι θα παραμείνει στο τρέχον πρόγραμμα. Σχεδόν ταυτόχρονα, ο επικεφαλής της Κομισιόν για το ελληνικό πρόγραμμα Ντέκλαν Κοστέλο έκανε χθες αυτοκριτική, αναγνωρίζοντας πως ήταν λάθος εκ μέρους της ευρωπαϊκής πλευράς που καθυστέρησε τόσο πολύ να δρομολογήσει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι έχουν μεγάλη ευθύνη και οι ελληνικές κυβερνήσεις, επειδή δεν ανέλαβαν την πρωτοβουλία εφαρμογής των προγραμμάτων. «Και τα δύο αυτά στοιχεία συνέβαλαν στην υπερβολική δημοσιονομική προσαρμογή» υποστήριξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα