Υπάρχουν άνθρωποι! Βρήκαν και παρέδωσαν 5.500 και 1.000 ευρώ

Υπάρχουν άνθρωποι! Βρήκαν και παρέδωσαν 5.500 και 1.000 ευρώ 14.03.2018Ρεπορτάζ

Μέσα στον καθημερινό βομβαρδισμό των αρνητικών ειδήσεων και των «μαύρων» εκτιμήσεων για το μέλλον, λίγες είναι οι περιπτώσεις που μπορούν να κάνουν τους πολίτες να πιστέψουν ότι υπάρχει ένα καλύτερο αύριο.

Δύο από αυτές είναι εκείνες των δύο αντρών από το Κιλκίς και την Πάτρα που βρήκαν και παρέδωσαν χωρίς δεύτερη σκέψη χρηματικά ποσά της τάξης των 5.500 και 1.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Στην

πρώτη περίπτωση ένας οδηγός λεωφορείου του ΚΤΕΛ Κιλκίς βρήκε και παρέδωσε τσαντάκι με 5.500 ευρώ, τα οποία ανήκαν σε 30χρονο Αφγανό που μένει στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων Νέας Καβάλας στο Πολύκαστρο. Το τσαντάκι, εκτός από χρήματα, περιείχε επίσης κάρτες παραμονής και άλλα έγγραφα, τα οποία, ύστερα από διασταύρωση στοιχείων από άνδρες της Αστυνομίας, παραδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

«Επραξα αυτό που έπρεπε και αυτό που διδάχτηκα από την οικογένειά μου. Το θέμα είναι να κοιμάσαι με καθαρή συνείδηση. Το ίδιο θέλω να μάθουν από μένα και τα παιδιά μου. Εμαθα ότι ο αλλοδαπός εντοπίστηκε και του παραδόθηκαν τα χρήματα και τα έγγραφά του. Ο ίδιος δεν το πίστευε. Ελεγε συνέχεια “ευχαριστώ” και ότι κάτι τέτοιο μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί. Προσωπικά, ήταν αδύνατο να κρατήσω κάτι που δεν μου ανήκει. Το ίδιο θέλω να μάθουν από μένα και τα δίδυμα, τριών ετών κοριτσάκια μου» λέει στη «δημοκρατία» ο 44χρονος οδηγός Θεμιστοκλής Κοσμίδης.

Ανάλογη ήταν και η αντίδραση ενός τραυματιοφορέα του Νοσοκομείου Πατρών «Αγιος Ανδρέας», που τα ξημερώματα της Τρίτης βρήκε ένα πορτοφόλι κατά τη διάρκεια της βάρδιάς του. Αφού το άνοιξε και είδε ότι περιείχε το ποσό των 1.000 ευρώ, έσπευσε να ενημερώσει την ασφάλεια του νοσηλευτικού ιδρύματος και να το παραδώσει, προκειμένου να επιστραφεί στον ιδιοκτήτη του. Λίγα λεπτά αργότερα εμφανίστηκε ο κάτοχος του πορτοφολιού, που ήταν συνοδός ασθενούς.

Ντόνια Κανιτσάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα