Φλώρινα: Το Εργατικό Κέντρο που αγαπά τις επιχειρήσεις!

Φλώρινα: Το Εργατικό Κέντρο που αγαπά τις επιχειρήσεις!14.03.2018Περιφέρεια

Ο 42χρονος πρόεδρος Κ. Σιάκος μιλά για τη νέα εποχή, τις βραβεύσεις και τα επόμενα σχέδια

Αποστολή στη Φλώρινα
Μαρία Μαθιοπούλου

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας δεν μοιάζει με τα άλλα. Αγαπά τις επιχειρήσεις και το αποδεικνύει έμπρακτα, βραβεύοντας κάθε χρόνο τρεις εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας της περιοχής.

Εχει μπει για τα καλά στη νέα εποχή επενδύοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει προχωρήσει σε μηχανογράφηση και μηχανοργάνωση, περνώντας στην πραγματικότητα των ηλεκτρονικών πρωτοκόλλων, ενώ έχει πιστοποιηθεί και με ISO.

Πίσω από αυτή τη διαφορετική οπτική βρίσκεται ένας νέος άνθρωπος που προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα. Ο 42χρονος Κωνσταντίνος Σιάκος, που είναι προϊστάμενος σε τεχνικό τμήμα αντιπροσωπίας αυτοκινήτων, ανέλαβε την προεδρία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας το 2014, ασχολείται όμως περί τα 20 χρόνια με τα θέματα των εργαζομένων, ως μέλος της διοίκησής του.

Είναι μάλιστα ο πρώτος πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας, έπειτα από δύο δεκαετίες, που δεν προέρχεται από το ανθρώπινο δυναμικό ΔΕΚΟ και δη της ΔΕΗ. Ο ίδιος δηλώνει υπέρμαχος του ρεαλιστικού συνδικαλισμού, χωρίς στείρα αντιπαράθεση του εργοδότη με τον εργαζόμενο, που δεν οδηγεί πουθενά. Το 2016 εγκαινίασε για πρώτη φορά την πρωτοβουλία βράβευσης τριών επιχειρήσεων της περιοχής, ξεκινώντας από τις πιο εξωστρεφείς και με καλό εργασιακό περιβάλλον και συνεχίζοντας με αυτές που προωθούν τα τοπικά προϊόντα.

Τα αιτήματα

«Δεν είμαστε απέναντι στους επιχειρηματίες. Απλώς θέλουμε υγιείς επιχειρήσεις. Η βράβευση αυτή είναι ξεχωριστή, αφού είναι πολύ σημαντικό να σε βραβεύουν οι εργαζόμενοί σου, και θέλουμε να γίνει θεσμός» λέει στη «δημοκρατία» ο κ. Σιάκος. Με 24 σωματεία στις τάξεις του και περισσότερα από 2.500 μέλη, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας θέλει να φέρει περισσότερο νέο κόσμο κοντά του και να έχει μια πρότυπη λειτουργία, προσαρμοσμένη στις σύγχρονες ανάγκες. Μάλιστα, αυτή την περίοδο ετοιμάζει μια δομή η οποία θα αποτελείται από επιστημονικούς συνεργάτες, κατά κύριο λόγο νομικούς και οικονομολόγους, θα υπάγεται στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και θα τεκμηριώνει επιστημονικά τα αιτήματα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου προς την Πολιτεία.
«Το να πούμε ότι πρέπει να γίνουν όλα δημόσια δεν είναι λύση. Ηρθε η ώρα να είμαστε χρήσιμοι και όχι αρεστοί» λέει ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα