Τι δεν κατάλαβαν στην «Αυγή» για το τι σημαίνει δημοσιογραφία

Τι δεν κατάλαβαν στην «Αυγή» για το τι σημαίνει δημοσιογραφία25.06.2018Παρασκήνιο

Φαίνεται ότι κάποιοι δεν έχουν καταλάβει πως για την κατρακύλα του Τύπου υπάρχουν ευθύνες και στους ίδιους τους ανθρώπου του χώρου.

Διότι οι εφημερίδες και οι δημοσιογράφοι, αντί να ελέγχουν τις εξουσίες και να κάνουν τη δουλειά τους υπέρ των πολιτών και των αναγνωστών τους, μετατράπηκαν σε βραχίονες συστημάτων.

Χαρακτηριστικά αυτής της αντίληψης είναι όσα κατά καιρούς έχουν πει για τη «δημοκρατία» το ΠΑΣΟΚ,

εσχάτως η Ν.Δ., αλλά και το κομματικό έντυπο της κυβέρνησης «Αυγή».

Καθένας για τους δικούς του λόγους ενοχλείται κατά καιρούς, γιατί πολύ απλά κάνουμε τη δουλειά μας και τίποτε παραπάνω. Ας το πάρουν απόφαση οι εκάστοτε κυβερνώντες και οι εκάστοτε επίδοξοι κυβερνώντες. Αλλως, ας ψηφίσουν έναν νόμο, σύμφωνα με τον οποίο θα κυκλοφορεί μόνο η «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Ας επιστρέψουμε σε απολυταρχικές εποχές, που όλοι τις καταδικάζουν, αλλά όλοι ζηλεύουν τις μεθόδους τους. Το ίδιο ισχύει και για τα κάθε λογής επιχειρηματικά συμφέροντα, που κατά καιρούς ζορίζονται.

Η ενόχληση

Η «Αυγή» ενοχλήθηκε γιατί στα φύλλα της Παρασκευής και του Σαββάτου αποκαλύπταμε ότι η απόφαση του Eurogroup συνιστά «θηλιά στον λαιμό» των Ελλήνων.
Οταν χρειάστηκε, για ένα εθνικό θέμα, το Μακεδονικό, η εφημερίδα μας επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία για το γεγονός ότι «μασούσε» τα λόγια της όσον αφορά τη στάση που θα κρατήσει όταν η συμφωνία με τα Σκόπια θα έρθει στη Βουλή - το έπραξε χωρίς δεύτερη σκέψη (στο φύλλο της Πέμπτης 21 Ιουνίου).

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμφέροντα που έχουν συνταχθεί μαζί του επιτέθηκαν στη «δημοκρατία», φέρνοντας ως παράδειγμα την «Αυγή», η οποία μας επαινούσε για την αποκάλυψή μας!

Keywords
Τυχαία Θέματα