Δικηγόροι: Λίγοι πήγαν στις κάλπες

Δικηγόροι: Λίγοι πήγαν στις κάλπες27.11.2017Πρόσωπα

«Χαμηλές πτήσεις» την πρώτη μέρα των εκλογών στην Αθήνα, όπου ψήφισαν 3.574.Συνεχίζονται σήμερα οι αρχαιρεσίες

Με την αποχή να αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό των εκλογών άνοιξαν χθες οι κάλπες στους 62 δικηγορικούς συλλόγους της χώρας. Στην Αθήνα η προσέλευση των δικηγόρων σημείωσε «χαμηλές πτήσεις», καθώς στις 52 κάλπες των 26 εκλογικών τμημάτων του Δικηγορικού Συλλόγου

Αθηνών προσήλθαν για να ψηφίσουν μέχρι τη λήξη της διαδικασίας 3.574 δικηγόροι.

Πάντως οι αρχαιρεσίες στους μεγάλους Δικηγορικούς Συλλόγους των Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά θα συνεχιστούν και σήμερα, που αναμένονται και τα αποτελέσματα. Σε περίπτωση μη ανάδειξης νέου προέδρου, οι δύο πρώτοι σε σταυρούς υποψήφιοι θα διεκδικήσουν το χρίσμα στον δεύτερο κύκλο των εκλογών, που θα διεξαχθούν στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2017.

Στην Αθήνα, συνολικά 20.990 δικηγόροι καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες για να επιλέξουν με το σύστημα της απλής αναλογικής τον νέο πρόεδρο και το νέο διοικητικό συμβούλιό τους για την επόμενη τετραετία, μεταξύ 15 υποψήφιων προέδρων και συνδυασμών.
Χαρακτηριστικά των φετινών εκλογών για την πρωτεύουσα είναι ο μεγάλος αριθμός εκείνων που κατεβαίνουν στις κάλπες φιλοδοξώντας να βρεθούν στο τιμόνι του ΔΣΑ, αλλά και η πολυδιάσπαση, αφού κάθε κομματικός χώρος εκπροσωπείται με δύο έως τέσσερις υποψηφίους.

Συνολικά, πάντως, στις κάλπες καλούνται να προσέλθουν 40.625 δικηγόροι, σε ένα σύνολο 63 δικηγορικών συλλόγων, ενώ φέτος θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά ο νέος Κώδικας Δικηγόρων. Πρόεδρος θα χριστεί αυτός που θα λάβει το 50%+1 των έγκυρων ψηφοδελτίων και αν αυτό δεν συμβεί από τον πρώτο γύρο η «μάχη» θα δοθεί μεταξύ των δύο υποψηφίων που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους.
Οι χτεσινές κάλπες, πάντως, ανέδειξαν νικητές σε πέντε από τους 62 συλλόγους της χώρας.

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Γρεβενών πρόεδρος εξελέγη ο Χρήστος Παπαϊωάννου, στον Δικηγορικό Σύλλογο Γυθείου η Ανθούλα Μπαλιτσάρη, στον Δικηγορικό Σύλλογο Ευρυτανίας ο Αθανάσιος Γαλανός, στον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαβρύτων ο Ανδρέας Οικονόμου και στον Δικηγορικό Σύλλογο Ορεστιάδας η Αννα Μεμετζή.

Keywords
Τυχαία Θέματα