Αυστραλία: Ζητά την επιστροφή των Γλυπτών

Αυστραλία: Ζητά την επιστροφή των Γλυπτών27.11.2017Πρόσωπα

Ειδική εκδήλωση στη Βικτόρια

Υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα τάχθηκε ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Βικτόρια Ντάνιελ Αντριους, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομογένειας της Μελβούρνης, με αφορμή την παρουσίαση πιστού αντιγράφου τμήματος ζωφόρου στην πόλη, που πλέον κοσμεί την είσοδό τους.

«Απαιτούμε και θα συνεχίσουμε να απαιτούμε την αποκατάσταση της

αδικίας που έγινε από τον λόρδο Ελγιν πριν από δύο αιώνες. Δεν είναι μόνο προσωπική γνώμη μου, αλλά μόνιμο αίτημα της κυβέρνησης της Βικτόρια και όλων των κομμάτων που μετέχουν σ΄ αυτήν, και η στάση μας δεν θα αλλάξει μέχρι να αποκατασταθεί η αδικία» υποστήριξε ο κ. Αντριους, ενώ με την άποψή του συντάχθηκαν και άλλοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης της Αυστραλίας αλλά και της πολιτείας της Βικτόρια.

Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Βικτόρια Μάθιου Γκάι, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Μίκαελ Σούκαρ διαβεβαίωσαν ότι θα στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις το αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα.

Υπόμνηση

Τα γραφεία της κοινότητας της Ομογένειας βρίσκονται στο κέντρο της Μελβούρνης, σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της πόλης. Σύμφωνα με τον κ. Αντριους, η τοποθέτηση της ζωφόρου στην είσοδο των γραφείων θα αποτελεί συνεχή υπόμνηση της σημασίας που έχει για τον παγκόσμιο πολιτισμό η προσφορά της Ελλάδας.

«Σας ευχαριστούμε που κοσμείτε με αυτό το έργο την τρίτη μεγαλύτερη πόλη με Ελληνες στον κόσμο, για να μας θυμίζει ότι τα Γλυπτά πρέπει να επιστρέψουν στην κοιτίδα τους» συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα