«Δεν μαζεύεται» η οργή για το άθλιο ρεπορτάζ του ΒΒC

«Δεν μαζεύεται» η οργή για το άθλιο ρεπορτάζ του ΒΒC01.03.2019Παρασκήνιο

Προσφυγή στις δημοσιογραφικές ενώσεις για τη συντάκτρια, που δηλώνει υποστηρίκτρια του Σόρος!

Ρεπορτάζ
Βαγγέλης Στολάκης

Την πόρτα των ενώσεων συντακτών σε Ελλάδα και εξωτερικό, ζητώντας να ελεγχθεί πειθαρχικά για αντιδεοντολογική συμπεριφορά η δημοσιογράφος Μαρία Μαργαρώνη για το ρεπορτάζ της στο BBC περί «καταπιεσμένης μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα» αναμένεται να χτυπήσει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τάτσιος καταγγέλλοντας πως, ενώ και ο ίδιος έκανε δηλώσεις για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, εκείνη δεν τις συμπεριέλαβε στο ρεπορτάζ της.

Ο κ. Τάτσιος αναμένεται να προχωρήσει και σε διάβημα στο υπουργείο Εξωτερικών ζητώντας η κυρία Μαργαρώνη να κηρυχτεί «ανεπιθύμητη» στην Ελλάδα. Οπως καταγγέλλει ο κ. Τάτσιος, η εν λόγω δημοσιογράφος, στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών από το ρεπορτάζ της στην ιστοσελίδα του BBC απέκρυψε όσα ο ίδιος της δήλωσε το πρωί της 8ης Σεπτεμβρίου 2018 ενώ βρισκόταν σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, προετοιμάζοντας το συλλαλητήριο της ΔΕΘ.

Λογοκρισία

Σύμφωνα με όσα λέει στη «δημοκρατία» ο κ. Τάτσιος, η συνέντευξη που του πήρε η κυρία Μαργαρώνη μαζί με συνεργάτη της για τις ανάγκες ραδιοφωνικού ρεπορτάζ που έπαιξε το BBC την παραμονή του δημοψηφίσματος στα Σκόπια για τη Συμφωνία των Πρεσπών κράτησε περίπου μισή ώρα.

«Με πήραν τηλέφωνο και τους είπα πού βρίσκομαι. Ηρθαν, κάναμε τις δηλώσεις. Και η Νίνα Γκατζούλη έδωσε συνέντευξη, κι ούτε τα δικά της λεγόμενα αναφέρθηκαν στο κατάπτυστο ρεπορτάζ που δημοσιογραφικά είναι αντιδεοντολογικό και εθνικά επιζήμιο» σχολιάζει ο κ. Τάτσιος.
Σημειώνεται πως στο παρελθόν μέσω social media η κυρία Μαργαρώνη υπερασπίστηκε τον Τζορτζ Σόρος, τον οποίο θεωρεί φιλοσιωνιστή, ενώ οι Ισραηλινοί δεν θέλουν να τον δουν ούτε ζωγραφιστό.

Ηδη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Stephen Mulvey, αρχισυντάκτη του BBC, την οποία κοινοποίησε στον ΟΗΕ και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Η δημοσιογραφική έρευνα που έγινε από την αρθρογράφο σας δεν ήταν αμερόληπτη, ούτε αντικειμενική. Προφανώς πήρε συνέντευξη από συγκεκριμένους ανθρώπους που έχουν τις ίδιες ιδεοληψίες με εκείνη, καθότι είναι ελληνικής καταγωγής» αναφέρεται στην επιστολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα