Αρωμα από «Game of Thrones» στο απόλυτο κόμικ φεστιβάλ!

Αρωμα από «Game of Thrones» στο απόλυτο κόμικ φεστιβάλ!02.05.2018Πρόσωπα

Ο σκιτσογράφος της θρυλικής σειράς Γουίλιαμ Σίμπσον ήρθε στη Θεσσαλονίκη και μας αποκαλύπτει τις... αδυναμίες του

Συνέντευξη στην
Ελένη Σκάρπου

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για το 4ο Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con», το απόλυτο φεστιβάλ στην Ελλάδα

για τους εντός και εκτός των συνόρων φίλους των κόμικς, του animation και όσων σχετίζονται με τις συγκεκριμένες μορφές τέχνης.

Πρόκειται για ένα πλούσιο πρόγραμμα με πολλές εκπλήξεις, που από τις 4 έως τις 6 Μαΐου και πρώτη χρονιά στο μεγαλύτερο «σπίτι» του, το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, θα φιλοξενήσει -μεταξύ άλλων- τον Γουίλιαμ Σίμπσον, γνωστό ως storyboard artist στη σειρά «Game of Thrones».
Είναι η τέταρτη φορά που συναντάμε τον Ιρλανδό Γουίλιαμ Σίμπσον στην έκθεση «The Comic Con» και δεν μας ξενίζει, αφού αγαπάει αυτού του είδους τις διοργανώσεις, αλλά και τα ταξίδια στην Ελλάδα. «Το “Comic Con” είναι πάντα διασκεδαστικό, ειδικά για τους ανθρώπους που συναντιούνται εδώ. Το θεσσαλονικιώτικο κοινό είναι πάντα πολύ φιλικό και ευγενικό, πράγμα το οποίο μετατρέπει τη διοργάνωση σε κάτι πολύ όμορφο, ώστε να έρθει κανείς. Είμαι πολύ χαρούμενος κάθε φορά που επιστρέφω. Είναι η τέταρτη χρονιά που συμμετέχω και η έκτη χρονιά που επισκέπτομαι την πόλη. Την πρώτη φορά ήρθα εδώ με αφορμή το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης» αναφέρει ο ίδιος και περιγράφει την εμπειρία του στην πόλη ως ένα ξεχωριστό ταξίδι από εικόνες, γεύσεις και μυρωδιές.



«Εχω περάσει πολύ χρόνο βλέποντας αρχαιολογικά μνημεία και απολαμβάνοντας την Ιστορία του τόπου, αλλά το γεγονός πως η πόλη ποτέ δεν κοιμάται είναι υπέροχο, έχει υπέροχη νυχτερινή ζωή. Εχω πιάσει τον εαυτό μου να ξενυχτάει ως αργά και έχω ξοδέψει πολλές ώρες έξω στους δρόμους με την κάμερά μου. Είναι τόσα αυτά που μπορεί να δει κανείς!» επισημαίνει, με ενθουσιασμό και λαχτάρα να βιώσει και πάλι τα καλύτερα εντός και εκτός της έκθεσης.

Οσο για τον κόσμο των κόμικς; Οπως δηλώνει και ο ίδιος, από εκεί άρχισε η καριέρα του, η τέχνη του, αν και αυτό που κάνει είναι να ασχολείται με τη δημιουργία ιστοριών και μύθων. «Μέσα από τα κόμικς έμαθα πώς να λέω παραμύθια μέσα από εικόνες και σκίτσα και φάνηκε αρκετά ομαλή η μετάβαση στον κινηματογράφο. Κι έπειτα, κάθε φορά που επιστρέφω στα κόμικς είναι πολύ εύκολο για εμένα. Τα τελευταία χρόνια δουλεύω πάνω σε ένα ατελείωτο vampire κόμικ, το οποίο πρέπει να χωρέσει ανάμεσα στην ταινία μου και σε μια σειρά από τηλεοπτικά projects. Σίγουρα αγαπώ πολύ να επιστρέφω στον παλιό, καλό καιρό, να δουλεύω πάνω στο χαρτί και να δημιουργώ κάτι καινούργιο μόνος μου» λέει ο Γουίλιαμ Σίμπσον, που θα τον βρούμε στα πιο δημιουργικά κομμάτια της σειράς «Game of Thrones» να δίνει τον καλύτερο εαυτό του, τον οποίο και αποκαλύπτει χωρίς δεύτερη σκέψη.
Ως storyboard artist -καλλιτέχνης που δημιουργεί μια ιστορία, αν θέλουμε να αποδώσουμε τον όρο λίγο πιο ελεύθερα-, λοιπόν, μας παρασύρει στην καθημερινότητά του.

«Στην αρχή της σειράς έκανα αρκετά πράγματα που είχαν να κάνουν με την τέχνη των εννοιών και τον σχεδιασμό των όπλων που χρησιμοποιούσαν οι ήρωες. Εχουν περάσει εννιά ολόκληρα χρόνια που κάνω το storyboard και είναι δύσκολο να πιστέψω ότι έχουμε φτάσει μέχρι εδώ. Είναι η πιο αξιοσημείωτη δουλειά και η εμπειρία είναι τεράστια για εμένα. Εχω ταξιδέψει πολύ, εξαιτίας της σειράς» εξομολογείται και γι’ αυτόν είναι ακόμη μία εμπλοκή και επαφή με την τέχνη.

«Ο χρόνος για εμένα κυλά κάνοντας τέχνη»

«Τέχνη για εμένα σημαίνει μια συνεχής διαδικασία. Ζωγραφίζω κάτι κάθε μέρα. Υπάρχουν τόσες ιδέες στο μυαλό μου που, ακόμη κι όταν δεν έχω κάποια δουλειά, φτιάχνω κάτι καινούργιο για εμένα τον ίδιο. Επομένως, ο χρόνος κυλά κάνοντας τέχνη και για όσο θα διαρκέσει κάθε κομμάτι αυτής, ώστε να ολοκληρωθεί» τονίζει ο Γουίλιαμ και δέχεται τα deadlines στη δουλειά του όταν είναι απαραίτητα, αλλά αναγνωρίζει ότι δεν χρειάζεται όλα να γίνονται με πίεση.
«Κάποιες δουλειές θέλουν μερικές ώρες και κάποιες άλλες απαιτούν μήνες ή χρόνια. Υποθέτω πως αυτός είναι ένας από τους λόγους που αγαπώ την κάμερα... γιατί είναι της στιγμής, αυθόρμητη» καταλήγει ο Γουίλιαμ Σίμπσον.

Keywords
Τυχαία Θέματα