Χάκερ χτύπησαν και το ΑΠΕ

Χάκερ χτύπησαν και το ΑΠΕ02.05.2018Παρασκήνιο

Σειρά κυβερνοεπιθέσεων εξαπέλυσαν Τούρκοι χάκερ επιχειρώντας να μεταφέρουν και στο διαδίκτυο το παιχνίδι των προκλήσεων κατά της Ελλάδας.

Με εριστικό και υπεροπτικό τρόπο, λίγα μόλις 24ωρα μετά τις ανιστόρητες και παραληρηματικές δηλώσεις Ερντογάν ότι οι Ελληνες έκαψαν τη Σμύρνη κατά την υποχώρησή τους, Τούρκοι ειδικοί στις κυβερνοεπιθέσεις προχώρησαν στο μπλοκάρισμα της ιστοσελίδας του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων τη Δευτέρα το βράδυ.

Οι

χρήστες του κρατικού πρακτορείου στην αρχική σελίδα του έβλεπαν ένα απειλητικό μήνυμα κατά της Ελλάδας στα τουρκικά και τα αγγλικά. Μεταξύ άλλων, το μήνυμα ανέφερε: «Ελλάδα, ξεχνάς γρήγορα, ρίξαμε στη θάλασσα τους προγόνους σας, θα το ξανακάνουμε». Υποστήριζε δε ότι η Ελλάδα «υποθάλπει τρομοκράτες» υποστηρίζοντας γκιουλενιστές που συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν - μια έμμεση αναφορά στους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που δεν έχουν εκδοθεί στην Αγκυρα. Το μήνυμα εμφανίστηκε για λίγη ώρα και μετά εξαφανίστηκε.

Η ιστοσελίδα του Αθηναϊκού Πρακτορείου και χθες αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα, ωστόσο η διοίκηση του πρακτορείου δεν διευκρίνισε αν έπεσε πάλι θύμα χακαρίσματος, καθώς ανέφερε ως αιτία απροσδιόριστα τεχνικό πρόβλημα. Με αφορμή την επίθεση στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο γενικός διευθυντής του ΑΠΕ Μιχάλης Ψύλλος εκτίμησε ότι οι κυβερνοεπιθέσεις θα αυξηθούν εν όψει των επικείμενων τουρκικών εκλογών. Την επίθεση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ καταδίκασε η ΕΣΗΕΑ, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή της στους δημοσιογράφους του πρακτορείου, αλλά και στους Τούρκους συναδέλφους, οι οποίοι εργάζονται υπό την απειλή διώξεων. Μετά την ιστοσελίδα του ΑΠΕ, Τούρκοι χάκερ επιτέθηκαν και στην επίσημη ιστοσελίδα της Suzuki στην Ελλάδα, αλλά και στην Ελληνική Ομοσπονδία Χάντμπολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα