Συνεχίζεται ο πόλεμος κυβέρνησης - Ν.Δ. για τον Ευ. Μαρινάκη

Συνεχίζεται ο πόλεμος κυβέρνησης - Ν.Δ. για τον Ευ. Μαρινάκη02.05.2018Πρόσωπα

«Δεν έχω σχέση με τη Ν.Δ.» υποστηρίζει τώρα ο εφοπλιστής

Στα «χαρακώματα» βρίσκονται η κυβέρνηση και η Ν.Δ. μετά το νυχτερινό τηλεφώνημα που δέχτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας το επίμαχο τηλεφώνημα, υπεραμύνθηκε της απόφασής του να χρησιμοποιήσει τον χαρακτηρισμό «ναρκέμπορος», επισημαίνοντας ότι για όλες τις τελικές κυβερνητικές ανακοινώσεις την ευθύνη και τον έλεγχο έχει προσωπικά ο πρωθυπουργός.

«Η κυβέρνηση

δεν θα επιτρέψει να γίνει η Ελλάδα Κολομβία» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «ούτε απειλείται ούτε έχει συνηθίσει να συνομιλεί με όρους νύχτας», καλώντας μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις για την ταύτισή του με τον Μαρινάκη και να σταματήσει να καλύπτει και να προστατεύει έναν διωκόμενο επιχειρηματία. Προανήγγειλε, μάλιστα, μηνύσεις κατά του εφοπλιστή, αλλά και του δημοσιογράφου Γιάννη Κουρτάκη, για τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι σύμβουλος του Ευκλείδη Τσακαλώτου ζήτησε μίζα και παραμένει ακόμα στη θέση του.

Πηγές της Ν.Δ., σχολιάζοντας τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ανέφεραν ότι «είναι αδιανόητο και πρωτοφανές το γραφείο του πρωθυπουργού σε ένα κράτος δικαίου να χαρακτηρίζει “ναρκέμπορο” οποιονδήποτε Ελληνα πολίτη πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη». Αμεση ήταν η απάντηση της κυβέρνησης, με κύκλους του Μαξίμου να επισημαίνουν ότι αδιανόητο είναι «να λειτουργεί το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. ως γραφείο Τύπου του κ. Μαρινάκη».
Αλγεινη εντύπωση προκάλεσε πάντως η δήλωση του αναπληρωτή εκπροσώπου της Ν.Δ. Ν. Ρωμανού που υποστήριξε ότι είναι... δικαίωμα κάθε επιχειρηματία να καλεί τα μεσάνυχτα τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης! Τι άλλο θα ακούσουμε...

Ανακοίνωση εξέδωσε αργά χθες το βράδυ ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, στην οποία εξαπολύει επίθεση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι υποστηρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρότι είναι γνωστό στους πάντες ότι διατηρούν κουμπαριά και στενή φιλική σχέση. Μεταξύ άλλων, ο εφοπλιστής αναφέρει ότι «η Ελλάδα, κύριε Τζανακόπουλε, πράγματι δεν θα γίνει Κολομβία γιατί επιδιώκετε να την καταστήσετε χειρότερη από την Κολομβία και τη Βενεζουέλα μαζί», ενώ προσθέτει πως «οι δόλιες ενέργειές σας και οι δηλώσεις σας εμπεριέχουν συγκεκριμένη σκοπιμότητα: να εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη η άποψη ότι ο Μαρινάκης χρηματοδοτεί με αμφιλεγόμενης προέλευσης χρήματα τη Νέα Δημοκρατία και με αυτήν τη σκοτεινή ατζέντα να πάτε σε εκλογές».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τονίζει στην ανακοίνωσή του: «Δηλώνω δε κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση έχω με τη Ν.Δ. και τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ έχω βοηθήσει την κυβέρνησή σας και στο πλαίσιο αυτό έχω συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα πολλές φορές στο Μέγαρο Μαξίμου». Αφού τονίζει ότι ιθύνων νους των «άθλιων κατηγοριών» εναντίον του είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο εφοπλιστής καταλήγει: «Σας μίλησα ευθύτατα κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας το Σάββατο, στις 22.17 το βράδυ, αποκαλύπτοντας το ονοματεπώνυμό μου, για να ζητήσω ό,τι ήταν αναγκαίο, προς άσκηση του θεμελιώδους δικαιώματος υπεράσπισης της τιμής και της υπόληψής μου και προστασίας της αξίας μου ως ανθρώπου, όπως αρμόζει σε κράτος δικαίου, το οποίο δυστυχώς επιχειρείτε να καταλύσετε. Ο δρόμος προς τη Δικαιοσύνη, τον οποίο δηλώνετε ότι θα ακολουθήσετε, είναι ανοικτός, αν και έχετε αποδείξει περίτρανα με τις παρεμβάσεις σας ότι δεν σας είναι σεβαστός. Βέβαιο, όμως, είναι ότι θα τον διαβείτε, όχι διότι το επιλέγετε, αλλά γιατί θα υποχρεωθείτε, προς αποκατάσταση της νομιμότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα