Τελευταίο «αντίο» σήμερα στον Γ. Κουρή

Τελευταίο «αντίο» σήμερα στον Γ. Κουρή02.05.2018Πρόσωπα

Κηδεύεται στην Κεφαλλονιά ο εκδότης που πέθανε προχθές από καρκίνο σε ηλικία 81 ετών

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς, σε στενό οικογενειακό κύκλο θα τελεστεί σήμερα στις 11.30 η κηδεία του εκδότη Γιώργου Κουρή, ο οποίος πέθανε προχθές σε ηλικία 81 ετών, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Γιώργος Κουρής γεννήθηκε το 1937 στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς και άρχισε να δημοσιογραφεί στην τοπική εφημερίδα

«Φωνή της Κεφαλλονιάς». Ακολούθησαν η δημιουργία του Kouris Media Group και οι εκδόσεις «Nέα Eφημερίδα», «Αυριανή», «Ο Φίλαθλος», «Star», «Δημοκρατικός Λόγος», «Η Νίκη» και «Kontra news», ενώ ίδρυσε τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Ράδιο Αθήνα, Ράδιο Θεσσαλονίκη και Sprint FM.

Επίσης, είχε ιδρύσει τον τηλεοπτικό σταθμό Κανάλι 29, το Κανάλι 5, που μετεξελίχθηκε σε Alter, ενώ το 2012 δημιούργησε το Kontra Channel. Ο Γιώργος Κουρής συνέδεσε το όνομά του με το είδος της δημοσιογραφίας που καθιερώθηκε ως «αυριανισμός», ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία του '80 επί ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος με το ιδιαίτερό του στιλ, τη λαϊκή του γλώσσα και το εκρηκτικό του ταμπεραμέντο έκανε περισσότερους εχθρούς παρά φίλους. Ειδικά τη δεκαετία του '80 κατηγορήθηκε για αθέμιτους τρόπους εξόντωσης των αντιπάλων του μέσω δημοσιευμάτων.

Τα συλλυπητήριά τους στους οικείους του εξέφρασαν κυβερνητικοί παράγοντες και κόμματα καθώς και η Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι ο Γιώργος Κουρής υπήρξε πιστός στη δημοσιογραφία μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του, προσθέτοντας ότι άφησε το δικό του ιδιαίτερο αποτύπωμα.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος έγραψε: «Καλό ταξίδι, Καπετάνιε, είμαι τυχερός που σε γνώρισα, ήσουν έντιμος και ευθύς άνθρωπος, δεν θα ξεχάσω όταν με πολεμούσαν όλοι μαζί που με κάλεσες και μου είπες ότι θα με στηρίξεις γιατί δεν αντέχεις το άδικο. Καλό παράδεισο, Γιώργο, θα σε θυμόμαστε… Σήμερα ανθίζουν τα περγαμόντα». «Ο Γιώργος Κουρής υπηρέτησε, για πολλά χρόνια, τη μάχιμη δημοσιογραφία» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι ο Γ. Κουρής «διένυσε μια μακρόχρονη διαδρομή στον χώρο των ΜΜΕ».

Τη θλίψη του εξέφρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος και αναφέρθηκε στη στήριξη που του παρείχε ο Γ. Κουρής όταν πολιτεύτηκε με το ΠΑΣΟΚ, ενώ επισημαίνει ότι το 2007 «με παρακάλεσε να μη διεκδικήσω την αρχηγία αλλά να στηρίξω την προσπάθεια του Βαγγέλη Βενιζέλου».

Keywords
Τυχαία Θέματα