Εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της καταστροφής

Εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της καταστροφής25.07.2018Πρόσωπα

Αμεση προτεραιότητα, νεκροί και αγνοούενοι

Τα αίτια της φονικής φωτιάς στην Αττική θα αναζητήσει ο εισαγγελέας στο πλαίσιο της έρευνας που θα διενεργηθεί μετά τη σχετική παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου. Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός διαβίβασε χθες στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, ζητώντας τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να πέσει φως στα αίτια

της τραγωδίας.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας θα βάλει στο στόχαστρό του όλα τα στοιχεία που αφορούν την πυρκαγιά, η οποία οδήγησε στον θάνατο δεκάδες πολίτες και κατέστρεψε περιουσίες. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενεργοποίησε το σύνολο των δυνάμεών του με στόχο την ταχεία και αξιόπιστη διεκπεραίωση του ιατροδικαστικού έργου.

Ιατροδικαστές

Ηδη έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα από τις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες Αθηνών και Πειραιώς, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να εξασφαλίσει με πλήρη αξιοπιστία την αναγνώριση και την ταυτοποίηση των σορών των θυμάτων της πυρκαγιάς.
Επιπλέον, η συγκεκριμένη ομάδα είναι επιφορτισμένη με το έργο να πιστοποιήσει τις αιτίες θανάτου των θυμάτων και να υποστηρίξει τους συγγενείς τους. Οπως αναφέρει το υπουργείο, με τον τρόπο αυτό «ελπίζεται στον συντομότερο δυνατό χρόνο να παραδοθούν οι σοροί στους συγγενείς των θυμάτων για να ταφούν μαζί, με αξιόπιστη αναφορά των αιτιών θανάτου».

Keywords
Τυχαία Θέματα