Απίστευτο! Ζητούν και φέτος 962.941 ευρώ από το Ασυλο Ανιάτων

Απίστευτο! Ζητούν και φέτος 962.941 ευρώ από το Ασυλο Ανιάτων30.08.2018Πρόσωπα

Το θέατρο του παραλόγου παίζεται στην πλάτη του Ασύλου Ανιάτων!

Ενώ καλείται να πληρώσει και φέτος τον ΕΝΦΙΑ, συνολικού ύψους 962.941 ευρώ, η αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ) δεν τους παρέχει φορολογική ενημερότητα, με συνέπεια να «φρενάρουν» οι πωλήσεις των ακινήτων που αναγκαστικά κάνουν από το 2012,

για να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ!

Να σημειωθεί ότι σήμερα στο Ασυλο νοσηλεύονται 180 κατάκοιτοι ασθενείς, αριθμός που θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερος καθώς η λίστα αναμονής είναι τεράστια, όμως λόγω της υψηλής φορολογίας αυτό δεν καθίσταται δυνατό. Γι' αυτό ζητάει να δημιουργηθεί μια κατάλληλη συνθήκη προκειμένου να συνεχίσει να συμπαραστέκεται στον χρονίως πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

«Εχουμε ήδη προσβάλει την περσινή πράξη για τον ΕΝΦΙΑ στα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια και αναμένουμε την οριστική απόφαση. Προφανώς και θα προσβάλουμε και τον φετινό ΕΝΦΙΑ, αφού κατατείνει στον οικονομικό μας αφανισμό ύστερα από 125 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και προσφοράς» αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή του.

Σημειώνεται ότι από το 2012 το Ασυλο πουλάει ακίνητα προκειμένου να εξοφλήσει τον παράλογο αυτό φόρο, όπως είπε στη «δημοκρατία» εκπρόσωπος του Δ.Σ του Ασύλου: «Φέτος όμως η αρμόδια ΔΟΥ δεν μας παρέχει την απαραίτητα φορολογική ενημερότητα προκειμένου να ολοκληρωθούν οι πωλήσεις και το δημόσιο ταμείο να διασφαλίσει άμεσα τα συμφέροντά του». Μέχρι και πέρυσι το Ασυλο λάμβανε από την αρμόδια ΔΟΥ μια χειρόγραφη φορολογική ενημερότητα και προχωρούσε στις πωλήσεις ακινήτων που συνήθως είναι δωρεές. Από φέτος, επειδή άλλαξε ο νόμος, για την πώληση χρειάζεται ρύθμιση της πρώτης δόσης ή ολόκληρης της οφειλής.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2017 το Ασυλο κλήθηκε να πληρώσει φόρους που αντιστοιχούσαν στο 130% επί των εισπραχθέντων ενοικίων τους, ενώ «έχουμε κληθεί να πληρώσουμε περισσότερα από 4.730.682 ευρώ μόνο στον ΕΝΦΙΑ, ποσό που αντιστοιχεί στις ανάγκες πέντε ετών σε τρόφιμα, φάρμακα, υγειονομικό υλικό για τους 180 κατάκοιτους περιθαλπομένους μας».

Ρίτα Μελά

Keywords
Τυχαία Θέματα