Βραζιλία: Απειλή για την ήπειρο ο Μαδούρο και οι πρόσφυγες

Βραζιλία: Απειλή για την ήπειρο ο Μαδούρο και οι πρόσφυγες30.08.2018

«Oπου φύγει φύγει»! Αυτή είναι η τάση που έχει διαμορφωθεί πλέον στη βασανισμένη από την ανέχεια Βενεζουέλα...

...με τους πολίτες της χώρας κατά χιλιάδες πια να σπεύδουν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους - επιχειρώντας, ως μετανάστες, να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και για τα παιδιά τους στις γειτονικές χώρες.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί αποτελεί η απόφαση του προέδρου της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ να διατάξει την ανάπτυξη των

ενόπλων δυνάμεων για να «εγγυηθούν την ασφάλεια» στην πολιτεία Χοράιμα, όπου τους τελευταίους μήνες έχουν καταφτάσει δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη Βενεζουέλα. Διαταγή που συνδέθηκε με τη δήλωση Τέμερ, που χαρακτήρισε την κατάσταση «τραγική» επιρρίπτοντας παράλληλα την ευθύνη για όσα συμβαίνουν στον Νικολάς Μαδούρο, τον οποίο αποκάλεσε «απειλή (...) για ολόκληρη την ήπειρο»!

Την ίδια ώρα, και ενώ πίσω στο Καράκας ο σοσιαλιστής πρόεδρος της χώρας ζητούσε χθες από τους συμπολίτες του που έχουν μεταναστεύσει λόγω της κρίσης να επιστρέψουν και «να σταματήσουν να πλένουν τουαλέτες» στο εξωτερικό (!), η κυβέρνηση του Περού κήρυξε κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης για 60 ημέρες σε τρεις τομείς της επαρχίας Τούμπες, στα σύνορα με τον Ισημερινό. Απόφαση που ήλθε μετά τη μαζική και εκεί άφιξη μεταναστών από τη Βενεζουέλα που φεύγουν άρον άρον από την πατρίδα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα