Περιμένουν τον Τσίπρα με μια ντουζίνα αιτήματα!

Περιμένουν τον Τσίπρα με μια ντουζίνα αιτήματα!30.08.2018ΝΔ

Πέντε δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης ζητούν υλοποίηση υποσχέσεων και λύσεις εν όψει της επίσκεψής του στη ΔΕΘ

Ρεπορτάζ
Βαγγέλης Στολάκης

Τα... παράπονά τους στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κάνουν οι δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης

και, εν όψει της επίσκεψής του στην πόλη στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, λίγες ημέρες πριν από την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς της βόρειας Ελλάδας, μέσω της «δημοκρατίας» ζητούν έργα υποδομής στις περιοχές τους και υλοποίηση των υποσχέσεων που τους έχει δώσει! Ζητούν χρήματα, σχολεία, μείωση της... ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ακόμα και φυσικό αέριο!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», η νέα υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου και οι στενοί συνεργάτες της αυτή την περίοδο προετοιμάζουν την επίσκεψη του πρωθυπουργού, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά, ακόμα και αυτό της συνάντησής του με δημάρχους του νομού.

Μιλώντας στη «δημοκρατία» ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος ζητά από τον πρωθυπουργό να εντάξει στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων έργα υποδομής ύψους 30.000.000 ευρώ για τα όμβρια ύδατα στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης στη Σίνδο, «όπου οι επιχειρηματίες υποφέρουν», όπως λέει ο κ. Φωτόπουλος χαρακτηριστικά. Ζητά επίσης ασφαλτόστρωση της οδού Πόντου στον Δήμο Δέλτα και ολοκλήρωση των εξόδων του λιμανιού προς την ΠΑΘΕ και την Καβάλα. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, εάν συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα, θα ζητήσει να αποδεσμευτούν άμεσα 9.000.000 από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», που θα αξιοποιηθούν για τη δημιουργία δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, όπως και νέων σχολικών μονάδων στον δήμο του.

Προσωπική παρέμβαση και δέσμευση του πρωθυπουργού για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της δυσοσμίας που απασχολεί τον Δήμο Ευόσμου - Κορδελιού εδώ και δεκαετίες θα ζητήσει ο Πέτρος Σούλας. Ο δήμαρχος Ευόσμου - Κορδελιού ζητά από τον κ. Τσίπρα απόδοση του πρώην Στρατοπέδου Ζιάκα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας χώρος αναψυχής, περιπάτου και ψυχαγωγίας.

Τα τρία ζητήματα που έθιξε και στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας επαναφέρει ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης. «Ζητούμε την υλοποίηση της διάνοιξης της οδού Πόντου σε συνδυασμό με το έργο του μετρό, την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του αποχετευτικού δικτύου ομβρίων υδάτων Καλαμαριάς και την απόδοση του παραλιακού μετώπου στον δήμο» λέει ο κ. Μπακογλίδης.

Τέλος, ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης θέλει να δημιουργηθεί άμεσα ο κόμβος Λαγκαδά, να τροφοδοτηθεί πιο γρήγορα με φυσικό αέριο ο δήμος του, να δημιουργηθούν νέοι σταθμοί του ΕΚΑΒ στην περιοχή και να υπάρξει ριζική αναμόρφωση των αστικών συγκοινωνιών.

«Φρούριο» η πόλη με την παρουσία 6.500 αστυνομικών

Μια... κωμόπολη αστυνομικών μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας της 83ης ΔΕΘ! Κάγκελα θα τοποθετηθούν γύρω από το Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», η κυκλοφορία θα απαγορευτεί σε κεντρικούς δρόμους και το κέντρο της πόλης θα είναι απροσπέλαστο. Αστυνομικοί θα είναι ακροβολισμένοι σχεδόν σε κάθε γειτονιά.

Οι πολλές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, οι πορείες των συνδικάτων και κυρίως τα συλλαλητήρια υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μιλά στους παραγωγικούς φορείς της βόρειας Ελλάδας, έχουν χτυπήσει «κόκκινο» στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και στο Αστυνομικό Μέγαρο της Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη.

Οι συσκέψεις στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης τα τελευταία εικοσιτετράωρα είναι συνεχείς, καθώς τα στελέχη της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται επεισόδια. «Διπλά» μέτρα λόγω της παρουσίας κυβερνητικών παραγόντων των ΗΠΑ βλέπουν οι συνδικαλιστές. Υπολογίζεται πως περίπου 1.500 αστυνομικοί από την Αθήνα και τη βόρεια Ελλάδα (Κοζάνη, Σέρρες, Πιερία, Κιλκίς, Δράμα) θα βρεθούν το διήμερο 8 και 9 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Αυτοί θα προστεθούν στους 5.000 αστυνομικούς της πόλης.

Επί ποδός

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεόφιλο Παπαδάκη, «εκτιμάται ότι 6.500 αστυνομικοί θα βρίσκονται στις επάλξεις για την αποφυγή επεισοδίων». Σε επικοινωνία της «δημοκρατίας», πάντως, με ανώτερο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. από τη Θεσσαλονίκη, ο παραπάνω αριθμός μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται. «Η πόλη θα είναι αστυνομοκρατούμενη. Θα υπάρξει μια γιγαντιαία επιχείρηση που δεν συνάδει με την υπεράσπιση του δημόσιου και του υπηρεσιακού συμφέροντος» σχολιάζει ο κ. Παπαδάκης. «Δεν χρειάζονται τόσοι άνθρωποι, αλλά ορθολογική διαχείριση του προσωπικού. Πρόκειται για υπερβολή. Αποδυναμώνονται επικίνδυνα πολλοί νομοί της βόρειας Ελλάδας από όπου θα μετακινηθούν οι συνάδελφοι» συμπληρώνει.

Πηγές της Αστυνομίας εκτιμούν δε πως το κόστος των μέτρων ασφαλείας θα αγγίξει τα 400.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί εκτός Θεσσαλονίκης θα διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία περιφερειακών του κεντρικού δήμων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη φετινή ΔΕΘ θα υπάρξουν περίπου 60 διμοιρίες των 25 ατόμων. Οπως συζητείται στο Μέγαρο της Μοναστηρίου, «θα είναι η έκθεση με τα περισσότερα μέτρα». «Αυτό που προβληματίζει είναι τα συλλαλητήρια και η συνύπαρξη ακροδεξιών και ακροαριστερών, που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα» έλεγε στη «δημοκρατία» η ίδια πηγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα