«Αμετακίνητοι οι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας»

«Αμετακίνητοι οι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας»30.08.2018ΝΔ

Ασυνάρτητο χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό ο Κυριάκος, που επανέλαβε το αίτημα για «εκλογές το συντομότερο»

Με απαξιωτικές αναφορές συνεχίζουν στη Ν.Δ. να σχολιάζουν και να αποτιμούν τον ανασχηματισμό, θεωρώντας ότι οι κινήσεις του πρωθυπουργού αφήνουν αδιάφορους τους πολίτες, ενώ παράλληλα από το Μοσχάτο τονίζουν ότι υπουργοί «κλειδιά» που συνδέθηκαν με συγκεκριμένες πολιτικές της κυβέρνησης είτε παραμένουν στα ίδια κυβερνητικά πόστα, όπως οι κ.

Τσακαλώτος (οικονομία), Καμμένος, Κοτζιάς (Συμφωνία Πρεσπών), είτε, όπως ο κ. Σκουρλέτης, αναβαθμίζονται σε κομματικές θέσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «ασυνάρτητο» τον ανασχηματισμό, ενώ κατά την περιοδεία του στα Γρεβενά σημείωσε: «Ο βασικός πυρήνας της κυβέρνησης δεν άλλαξε καθόλου. Κατά συνέπεια αυτοί οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας σήμερα εξακολουθούν να βρίσκονται στις καρέκλες τους αμετακίνητοι». Πάντως ο πρόεδρος της Ν.Δ. απέφυγε να σχολιάσει την υπουργοποίηση της Κατερίνας Παπακώστα λέγοντας μόνο ότι «όλοι κρίνονται για τις επιλογές τους». Στην υπουργοποίηση Παπακώστα αναφέρθηκε ο Αδωνις Γεωργιάδης γράφοντας στο twitter: «Σήμερα όλοι κατάλαβαν γιατί με κατηγορούσε τόσο. Ημασταν απλώς πολιτικοί αντίπαλοι...»

«Δεν ενδιαφέρει»

Πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι ο ανασχηματισμός «δεν ενδιαφέρει τους πολίτες», όπως «δεν ενδιαφέρει τους πολίτες ο διχαστικός λόγος του κ. Τσίπρα και η άκρατη αυτή επιθυμία του να γυρνά στο παρελθόν». Το ζητούμενο -υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης- είναι να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατόν. «Η κυβέρνηση αυτή έχει ήδη ολοκληρώσει πρακτικά τη θητεία της, δεν έχει τίποτα άλλο να προσφέρει σ’ αυτόν τον τόπο. Εχει ήδη κάνει πάρα πολύ μεγάλη ζημιά και όσο γρηγορότερα γίνουν εκλογές τόσο καλύτερο θα είναι για τον τόπο».

«Η χώρα χρειάζεται εκλογές και όχι ανασχηματισμό» υπογράμμισε ο Μακάριος Λαζαρίδης. «Απογοητευτική» χαρακτήρισε την εικόνα της κυβέρνησης ο Βασίλης Κικίλιας, ενώ ο Νικήτας Κακλαμάνης έκανε λόγο για ανασχηματισμό «μεγάλης εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ». Δήλωση-έκπληξη έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη ευχόμενη καλή επιτυχία στην κυρία Γεροβασίλη «στο δύσκολο έργο που ανέλαβε».

Θέμα Καλογήρου έθεσε ωστόσο η Μαρία Σπυράκη, επισημαίνοντας ότι στο υπουργείο Δικαιοσύνης τοποθετείται στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. «Ο κ. Καλογήρου έχει εκπροσωπήσει και έχει υπερασπιστεί και εκτός δικαστικών αιθουσών καταδικασμένους για τρομοκρατία» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. και εξέφρασε «πολύ σοβαρές αμφιβολίες» αν μπορεί ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης να προσφέρει αίσθημα ασφάλειας στους Ελληνες πολίτες και να εκπροσωπήσει την Ελλάδα διεθνώς για θέματα αντιμετώπισης τρομοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα