Μπάχαλο σε επιθεώρηση εργασίας - ΕΦΚΑ!

Μπάχαλο σε επιθεώρηση εργασίας - ΕΦΚΑ! 25.06.2018Πρόσωπα

Κλειστές πόρτες και... χειρόγραφες προτεραιότητες στο Δημόσιο εν έτει 2018!

Με την κυβέρνηση να δείχνει ότι έχει «χάσει την μπάλα» ευρύτερα σε ό,τι αφορά τη λειτουργία τού Δημοσίου, η λογική του «τα δικά σου... δικά μου και τα δικά μου δικά μου!» επικρατεί στις επιθεωρήσεις εργασίας. Τι άλλο μπορεί να ειπωθεί για το θέατρο του παραλόγου που επικρατεί στο ΣΕΠΕ, με βάση το χαρακτηριστικό

περιστατικό το οποίο περιγράφεται στη συνέχεια.

Οι αρμόδιοι των υπηρεσιών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας μπορούν, για παράδειγμα, να ρίχνουν πρόστιμο σε έναν εργοδότη επειδή αυτός δεν προσήλθε στην πρώτη συζήτηση εργατικής διαφοράς (χωρίς να δέχονται την αιτιολογία τής μη παρουσίας του) και, όταν αυτός δηλώνει κανονικά παρών στη δεύτερη συνάντηση, η πόρτα του επιθεωρητή να είναι... ερμητικά κλειστή λόγω συνέλευσης του προσωπικού (!), χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση.

Περιστατικά ανάλογα λόγω κακώς εννοουμένων «δημοσιοϋπαλληλικών συμπεριφορών» καταγράφονται καθημερινά τόσο στο ΣΕΠΕ όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με ενδεικτική -και- την κατάσταση που επικρατεί στον νεοσύστατο ΕΦΚΑ. Σε πολλές υπηρεσίες οι ασφαλισμένοι συγκεντρώνονται από τις 5 τα ξημερώματα έξω από τις υπηρεσίες και γράφουν τα ονόματά τους σε πρόχειρα τοιχοκολλημένα χαρτάκια, για να μη χάνουν τη σειρά τους όταν τα υποκαταστήματα ανοίγουν (όπως συνέβαινε σε προηγούμενες δεκαετίες).

Τώρα, πώς μπορούν να δηλώνουν ικανοποιημένοι οι καθ' ύλην πολιτικοί προϊστάμενοι, στην προκειμένη οι υφυπουργοί Τάσος Πετρόπουλος (για τον ΕΦΚΑ) και Νάσος Ηλιόπουλος (για το ΣΕΠΕ) για το πώς λειτουργούν οι υπηρεσίες και οι φορείς των οποίων έχουν την ευθύνη είναι απορίας άξιο. Το Δημόσιο, αντί να γίνεται πιο σύγχρονο, επιστρέφει σε «ασπρόμαυρες εποχές», ταλαιπωρώντας ακόμη περισσότερο τους συναλλασσόμενους πολίτες.

Κλείνοντας, θυμίζουμε και το εξής περιστατικό: Οταν γυριζόταν το «Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» στην Κεφαλλονιά, «έσκασε» η Επιθεώρηση Εργασίας και προέκυψε το εξής πρόβλημα: Ο Νίκολας Κέιτζ δεν είχε άδεια εργασίας που να καλύπτει τις απαιτήσεις του Ελληνικού Δημοσίου.
Η Επιθεώρηση Εργασίας απείλησε να σταματήσει το γύρισμα. Τελικά βρέθηκε η λύση. Υπήρχε μια κομπανία από Τσιγγάνους που τραγουδούσε στις ταβέρνες. Εβαλαν λοιπόν τον Νίκολας Κέιτζ μέλος σε αυτή την κομπανία, ότι δήθεν έπαιζε ντέφι.

Keywords
Τυχαία Θέματα