Ανοιχτή ρεβάνς!

Ανοιχτή ρεβάνς!25.01.2018Ποδόσφαιρο

Ολυμπιακός και ΑΕΚ έμειναν στο μηδέν στον πρώτο προημιτελικό και τα... λένε στο ΟΑΚΑ

Από τον
Χάρη Δάντση

Η πρόκριση θα παιχτεί στο ΟΑΚΑ! Ολυμπιακός και ΑΕΚ δίχως να ρίξουν από την αρχή όλα τα δυνατά τους χαρτιά και σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τους «8» του Κυπέλλου και πλέον

το εισιτήριο για την τετράδα θα κριθεί στη ρεβάνς του Φερβουαρίου.

Αρκετές εκπλήξεις επιφύλασσαν οι δύο «στρατηγοί». Ο Οκαρ Γκαρθία άφησε εκτός εντεκάδας τόσο τον Κέβιν Μιραλάς όσο και τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, δίνοντας φανέλα βασικού στους Σεμπά, Τζούρτζεβιτς, ενώ ο Μανόλο Χιμένεθ κράτησε στον πάγκο τον Αντρέ Σιμόες, επιλέγοντας τους Κονέ - Γαλανόπουλο για τη μεσαία γραμμή.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο και με κινητήριους μοχλούς τούς Μάριν - Φορτούνη είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ πριν από την ολοκλήρωση του 10λέπτου.

Μπλόκο Μπάρκα

Ωστόσο, ο Μπάρκας ήταν σε ετοιμότητα λέγοντας «όχι» τόσο στον Τζούρτζεβιτς (6') όσο και στον Ζιλέ (7'). Από την άλλη, οι «κιτρινόμαυροι», που είχαν ξεκάθαρο αμυντικό πλάνο και εντολή να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις, απείλησαν (στη μοναδική τελική προσπάθεια που δημιούργησαν) με τον Τσιγκρίνσκι στο 34ο λεπτό. Εξάλλου, Αραούχο και Λιβάγια δεν βρήκαν τους χώρους που θα ήθελαν.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδιαίτερα νευρικά και σε κάποιες περιπτώσεις η κατάσταση... ξέφυγε. Οπως στο 53', όταν ο Σεμπά απώθησε εκτός των τεσσάρων γραμμών τον Σιμόες, που έκανε ζέσταμα, γιατί κλότσησε την μπάλα και δεν του την έδωσε!

Αμφότεροι αντίκρισαν την κίτρινη κάρτα, όπως λίγο αργότερα και οι Αραούχο, Μιραλάς (πήρε τη θέση τού εκτός κλίματος Σεμπά) για μια κοκορομαχία τους. Γενικότερα ήταν 45λεπτο που δεν συγκέντρωσε δάφνες ποιότητας, με λιγοστές ευκαιρίες. Οσον αφορά τη διαιτησία του Σιδηρόπουλου, ήταν πολύ καλή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Οσκαρ Γκαρθία): Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία, Σισέ, Κούτρης(86' λ.τρ. Νικολάου), Ζιλέ, Ρομαό, Μάριν (80' Ανδρούτσος), Σεμπά (56' Μιραλάς), Φορτούνης, Τζούρτζεβιτς.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης,Γκάλο, Γαλανόπουλος (90' Σιμόες), Κονέ, Λόπες, Χριστοδουλόπουλος (83'Μασούντ), Λιβάγια (76' Μπακασέτας), Αραούχο.

«Mπράβο» από «Τίγρη»

«Συγχαρητήριες» επιστολές στον Μάκη Αγγελόπουλο και τον Τάσο Μπουλμέτη απέστειλε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, με αφορμή την ταινία «1968». Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ στην επιστολή του αναφέρεται με κολακευτικά λόγια τόσο στον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ όσο και στον γνωστό σκηνοθέτη για τη σπουδαία πρωτοβουλία να μεταφέρουν στις κινηματογραφικές αίθουσες την τεράστια επιτυχία της μεγάλης ΑΕΚ. «Ο στόχος σου επιτεύχθηκε στον απόλυτο βαθμό και η αναπαράσταση αυτού του πραγματικού αθλητικού έπους στη μεγάλη οθόνη γίνεται κατά τρόπο αληθινό και συγκινητικό. Θα πρέπει να είσαι υπερήφανος που συνέβαλες στην ανάδειξη της μεγάλης ιστορίας της αγαπημένης μας ομάδας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η επιστολή του «Τίγρη» προς τον Μάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα